Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie: Bank(pas)fraudeurs doen zich voor als politie

Toegevoegd: 21-07-2023, 10.58 uur
Politie: Bank(pas)fraudeurs doen zich voor als politie
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – De politie heeft afgelopen weken diverse aangiftes binnengekregen van bank(pas)fraude. Ditmaal deden de oplichters zich voor als agenten.


Volgens de politie kregen de slachtoffers eerst een telefoontje van de bank. Vervolgens werd er gebeld door iemand van de ‘politie’ die aangaf bezig te zijn met het onderzoek. Hierbij werd aangegeven dat er een politiemedewerker zou langskomen om de bankpas van het slachtoffer op te halen.

Deze politiemedewerkers zagen er volgens de politie helemaal niet uit als politie. Maar in enkele gevallen is het hun toch gelukt om een bankpas met pincode te ontfutselen en hiermee te pinnen. De politie geeft dat zij voor een onderzoek geen pinpas nodig hebben. Mocht er een agent ‘in burger’ aanbellen dan zijn zij verplicht zich te legitimeren.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mijn mening (22-7-2023 om 00:40)
Een mooie knuppel bij de hand brengt geluk in het land. Dit soort doet geen aangifte dus leef je uit!!
mar (21-7-2023 om 13:10)
Mensen zijn veel te goedgelovig. Politie neemt je bankpas niet mee, daarbij men moet zich legitimeren. Een bank belt je niet op die manier. Altijd afbellen en zelf je bank bellen. En als je de mensen wilt vangen die dit doen, vraag hoe laat ze komen en bel de echte politie!!!
Ad Jonkers (21-7-2023 om 12:04)
Stelletje schoften, hun slachtoffers zijn meestal hoogbejaarde & alleenstaande personen. Walgelijk wat deze lieden uitvreten! Mar ja, de straffen in Nederland zijn een lachertje en de pakkans gering......
Jaap (21-7-2023 om 11:21)
Dit tuig ophangen aan de hoogste boom. Onbegrijpelijk dat na jaren van waarschuwen er nog steeds mensen zijn die hun bankpas afgeven.
Tip (21-7-2023 om 11:11)
Beste zsm 112 bellen eens kijken hoelang deze "politie" aanwezig zal blijven, 1 echte politiemedewerker zal blijven andere vertrekken.
Cookie-instellingen beheren