Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 34 km

15-Jarige jongen probeert agent te steken bij aanhouding Renesse

Toegevoegd: 20-08-2023, 14.22 uur
15-Jarige jongen probeert agent te steken bij aanhouding Renesse
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

RENESSE – Een 15-jarige jongen is vannacht aangehouden voor het veroorzaken van overlast in Renesse. Daarnaast probeerde hij een politieagent neer te steken.


Agenten hoorden in de nacht van zaterdag op zondag rond 01.30 uur vanaf de binnenplaats van het politiebureau in Renesse rumoer op straat. Ze gingen direct kijken wat er aan de hand was. Ze troffen een groep jongeren aan. Eén van die jongeren viel op doordat hij aan het schreeuwen was. Toen ze de jongen apart namen en controleerden, bleek dat hij onder voorwaarden vrij was.  Uit onderzoek van de politieagenten bleek dat de jongen, een 15-jarige inwoner van Oosterland, zich niet aan de voorwaarden had gehouden.

Hij moest daarom mee naar het politiebureau, maar verzette zich daartegen. Tijdens de schermutseling die ontstond, probeerde de jongen een van de agenten met een mes te steken. Ondanks het geweld wisten de agenten de jongeman te overmeesteren. Ze kregen daarbij hulp van een toezichthouder van de gemeente. De jongen is daarna meegenomen naar het bureau. De politieagent heeft aangifte gedaan van (poging) zware mishandeling.

Uit het vervolgonderzoek bleek dat de jongen betrokken was geweest bij een opstootje op het terras van een horecagelegenheid. Hij moest van een beveiliger het terras verlaten, maar deed dit niet en probeerde de beveiliger te slaan. Ook sloeg hij de eigenaar van een horecagelegenheid. Deze man heeft aangifte gedaan van mishandeling. Toen toezichthouders van de gemeente Schouwen-Duiveland zich met het incident bemoeiden, zou de jongen hebben geprobeerd de handhaver te slaan en te schoppen. De auto waarin de handhavers reden, raakte door de schermutselingen beschadigd. De jongen zit voor onderzoek en verhoor in de cel.

 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
fred (21-8-2023 om 10:19)
15 jaar ,wat moet daar van de terecht komen, zwaar straffen, dit zijn de criminelen van de toekomst flinke pak slaag zoals vroeger, zal wel geen driewielertje gehad hebben toen hij jong was. ouwe lui op aan spreken, er wordt niemand crimineel geboren, maar gemaakt door aan zijn lot over te laten.
job (20-8-2023 om 20:31)
Ja JAC zie de reacties. Ze wijzen bijna allemaal .........................................van zich af. #samen-leving.
Johan Dingemanse (20-8-2023 om 19:53)
Het zijn nog steeds deze lekkere gasten die Renesse een rot naam bezorgen, terwijl juist Renesse op weg is een leuke Familie Badplaats te worden.
Michel (20-8-2023 om 19:15)
Weer zo'n nutteloos HALT-product.
Jac (20-8-2023 om 18:44)
Gaat weer lekker met onze normen en waarden in NL..... Weer onze wekelijkse messentrek activiteiten in Zeeland, met een mes steken, onder voorwaarden vrij en 15 jaar oud, diepe diepte zucht..... Ik vrees voor de toekomst.
Andre (20-8-2023 om 18:34)
Totaal kansloos voor deze maatschappij. Gewoon onder streng toezicht plaatsen.
Cookie-instellingen beheren