Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 26 km

Schip vastgelopen op Westerschelde

Toegevoegd: 23-08-2023, 03.32 uur - Update: 23-08-2023, 04.27 uur
Door: Roland de Jong

WALSOORDEN - Op de Westerschelde is in de nacht van dinsdag op woensdag een hybride tankschip vastgelopen. Sleepbedrijven kwamen ter plekke om de situatie onder controle te houden. Inmiddels is het schip weer los.


De bijna 85 meter lange en 9,5 meter brede 'Martinique' liep rond middernacht tijdens afgaand tij aan de grond bij de slikken tussen Walsoorden en buurtschap Kruisdorp, ter hoogte van de Zeedijk 2. Het schip, met als thuishaven Dordrecht, was op dat moment vanuit Antwerpen (B) onderweg naar Terneuzen.

De sleepboten 'Bravo' van Polderman Berging uit Hansweert en 'Multratug 32' van Multraship werden opgeroepen om hulp te verlenen. Het schip dreigde namelijk verder tegen de dijk te belanden. Rond 03.50 uur lukte het om het schip los te krijgen. In overleg met Rijkswaterstaat werd de tanker vervolgens naar de haven van Hansweert gebracht voor inspectie.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mart. (23-8-2023 om 14:18)
@iksnapdatniet. Dit soort schepen heeft geen loodsplicht. Het is een z.g. binnenvaartschip.
iksnapdatniet (23-8-2023 om 06:48)
Hoe kan dit toch? Is daar geen loods met kennis van zaken aan boord?
Cookie-instellingen beheren