Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 38 km

Politie valt flatwoningen binnen, 1 arrestatie

Toegevoegd: 28-08-2023, 13.18 uur - Update: 28-08-2023, 14.21 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Politieagenten in kogelwerende vesten hebben maandagochtend in Vlissingen een flatgebouw omsingeld. Aan het begin van de middag werd één persoon aangehouden. In diens woning werden meerdere wapens aangetroffen.


De politie ging volgens een politiewoordvoerder naar de flat aan de Colijnstraat nadat was gemeld dat iemand een persoon had gezien met een (nep)vuurwapen. Om het gebouw heen werden op meerdere plekken agenten en politiewagens gestationeerd. Ook werden leden van het flexteam van de politie ter plaatse gestuurd. Volgens omstanders werd het personeel van de nabij gelegen kinderopvanglocatie gevraagd de aanwezige kinderen uit voorzorg binnen te houden.

Rond 12.10 uur gingen meerdere politieagenten een woning op de één na hoogste verdieping van het gebouw binnen. Later deden zij hetzelfde bij een lager gelegen woning. Rond 12.40 uur werd een verdachte aangehouden. Het gaat volgens een woordvoerder van de politie om een 63-jarige man. In diens woning werden meerdere wapens aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. "We onderzoeken wat er strafbaar is en wat niet", aldus de politie. Volgens de politie is de man aangehouden omdat hij op de openbare weg met een wapen is gezien.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Emergo (29-8-2023 om 10:25)
@Rick Roll Zo is dat, op naar Amerikaanse toestanden. Kalm aan en rap een beetje.NB Ik heb me tijdens Covid geen seconde onvrij gevoeld.
Rick Roll (28-8-2023 om 20:24)
Ik ben en blijf toch altijd voorstander van wapenbezit. De overheid heeft te vaak laten zien dat ze niet te vertrouwen zijn op meerdere gebieden. De politie schiet gericht op een 16 jarige tijdens een protest onder het mom van 'hij ging me aanrijden' terwijl er foto- en videobewijs is dat op geen enkel moment een agent in gevaar was. En we weten allemaal hoe graag de politie de dictatoriale regeltjes tijdens Covid wilden doordrukken, waarbij iedereen die opkwam voor zijn vrijheid in elkaar geknuppeld werd. Dan mag protesteren opeens niet, maar als je op de snelweg wilt gaan zitten ' tegen olie' waar de overheid wel achter staat dan heb je geen problemen. Nee dank je. Daar kun je duidelijk niet op vertrouwen.
Vlissinger (28-8-2023 om 17:36)
Dan ben je 63 en dan weet je nog niet wat wel en niet mag. Beetje triest.
Ad Jonkers (28-8-2023 om 15:33)
Het verweer van de aangehouden persoon; " Ik verzamel nu eenmaal graag zaken. Postzegels zijn uit de tijd dus ben ik overgestapt op wapens. Alleen daarvoor zijn geen passende albums te vinden....".
job (28-8-2023 om 14:25)
En dit keer geen POTJE wiet? Of een zakje lol
Cookie-instellingen beheren