Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Fietser beboet na 'hangen’ aan scooter

Toegevoegd: 28-08-2023, 17.39 uur
Fietser beboet na 'hangen’ aan scooter
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In Middelburg heeft de politie maandagmiddag een fietser beboet nadat agenten hadden gezien dat deze 'hangend' had meegelift met een scooter.


De fietser werd door politieagenten van het basisteam Walcheren aan de kant gezet bij de Mortiereboulevard. Volgens de politie had de persoon geen identiteitskaart bij zich. Omdat dit de goedkoopste boete zou opleveren, werd gewaarschuwd voor het 'hangen' en beboet voor het niet bij zich hebben van het identiteitsbewijs.

De politie waarschuwt dat het meeliften met een bromfietser weliswaar gemakkelijk lijkt, maar wel de nodige risico's met zich meebrengt en bovendien ook niet is toegestaan. "Als je met 45 kilometer per uur onderuit gaat en geen helm draagt, kun je serieus gewond raken", aldus de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
fietser (5-9-2023 om 10:21)
Altijd gevaarlijk, als er iets op de weg ligt of men maakt een stuurfout.
Corrie (29-8-2023 om 12:47)
Er waren toch twee overtredingen dus dat is twee boetes
Arthur (29-8-2023 om 06:40)
@Ad, niet overdrijven zo gevaarlijk is dat niet.
Tim Fakkeldij (28-8-2023 om 21:58)
In 1962 kreeg ik al een boete omdat ik rijdend op een Solex een vriendinnetje voortrok, Fl; 5,- per persoon, met een salaris van ca: Fl, 15,- per week veel geld!
Ad Jonkers (28-8-2023 om 18:07)
"Dit was de goedkoopste boete"! Beetje vreemd. Sinds wanneer denken de agenten aan het budget? Levensgevaarlijke capriolen uit halen en daar slechts een waarschuwing voor krijgen. Vreemde afweging......... Hier zal de fietser weinig tot niets van leren!
Cookie-instellingen beheren