Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Celstraf geëist voor verdenking uithalen drugs

Toegevoegd: 31-08-2023, 18.33 uur
Celstraf geëist voor verdenking uithalen drugs
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen de 36-jarige D. C. uit Albanië is donderdag op de zitting van de rechtbank in Middelburg een celstraf van 24 maanden geëist. C., die ontkent, wordt ervan verdacht op 16 april 's nachts op weg te zijn geweest om 33 kilo cocaïne uit een container op het haventerrein van Vlissingen-Oost te halen.


De Albaniër, die normaliter in Brussel woont en nu in Ter Apel in een cel verblijft, zei dat hij in een Antwerps café werd benaderd voor een klusje dat hem 1.000 euro zou opleveren. Samen met een bekende die voor hem chauffeerde reed hij naar Vlissingen om daar het één en ander uit een container te halen.

In de buurt van de bewuste locatie zei hij zich te bedenken en wilde - naar eigen zeggen - rechtsomkeert maken. Een surveillerende douaneteam had hem echter al in de gaten en liet de wagen stoppen. C. nam de benen, maar kon kort daarna worden aangehouden. In de wagen bevond zich een tas met gereedschap en handschoenen en op twee mobiele telefoons bevond zich een uitgebreide 'handleiding' met foto's waarop te zien was waar de cocaïne was verstopt, hoe er te komen en welke route er gereden kon worden. Ook was er een luchtfoto van het terrein. De zaak tegen de chauffeur van D. werd geseponeerd.

De uitspraak is op 14 september.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ik (1-9-2023 om 08:50)
Zolang ze nog niet op het terrein zijn kun je geen gevangenis straf eisen vind ik. En waarom de 1 wel en de ander niet? Voor een dronken rijden en iemand dood is het dezelfde straf. Hoe krom is dit.
Een Zeeuw (1-9-2023 om 08:40)
Klopt @Ad echt weer eenbroodje aapverhaal dit helemaal mee eens
Ad Jonkers (31-8-2023 om 19:03)
Is er aan de eis ook een aantal verplicht te consumeren bananen per dag vrerbonden?
Cookie-instellingen beheren