Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
82 files van totaal 324 km

Hardrijders leveren rijbewijs in in Terneuzen

Toegevoegd: 03-09-2023, 10.36 uur
Hardrijders leveren rijbewijs in in Terneuzen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

TERNEUZEN – De politie heeft gisterenavond in Terneuzen op meerdere locaties in Terneuzen controles uitgevoerd. Meerdere bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren.


De afgelopen tijd zijn er bij de politie diverse klachten binnengekomen over asociaal en/of hardrijdend verkeer in Terneuzen. Voornamelijk in de omgeving van de Zuidpolder.  Om deze reden hebben agenten zaterdagavond een controle gehouden op verschillende locaties in Terneuzen.

Hierbij zijn diverse bestuurders bekeurd voor te hard rijden en zijn van twee bestuurders de rijbewijzen ingevorderd. Een van deze bestuurders reed met een gecorrigeerde snelheid van 101 kilometer per uur over de Guido Gezellestraat. De andere bestuurder reed met een gecorrigeerde snelheid van 102 kilometer per uur over de Rooseveltlaan. Op beide wegen mag maximaal 50 kilometer per uur worden gereden. De officier zal beslissen of deze bestuurders hun rijbewijs op korte termijn terug krijgen of dat ze deze voor langere tijd kwijt zijn.

 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter van Puffelen (7-9-2023 om 15:16)
Dit is jaren geleden al aangekaart in de gemeenteraad door Jos van Ginniken. Er is toen gesproken over trajectcontrole maar daar willen ze in Terneuzen niet aan want de reactie was: de meeste bestuurders houden zich aan de regels. Nou ga ook eens "s morgens controleren op de Guido Gezelle tussen 7 en 9 en 's avonds vanaf een uur of 5 en dan niet met fel gekleurde hesjes aan(van paar honderd meter afstand zichtbaar) maar gewoon met een kastje net als vroeger. Er wordt hier zo asociaal hard gereden. Paar weken geleden nog op een zondagmorgen met zeker 100 km p/u door rode stoplicht. Enige oplossing om dit huftergedrag aan te pakken is trajectcontrole en camera's op de stoplichten. Gemeente Terneuzen doe hier nu eens iets aan voordat....
Jaap (5-9-2023 om 16:56)
Ze pakken niet voor niets die locaties, precies lange rechte tweebaanswegen waar 80 een betere snelheid zou zijn bij weinig verkeer. Je ziet ze echt niet controleren op 30/50 wegen waar je ook niet veel harder kan, dit is gewoon de burger naaien. Plaats dit een beetje in de context, maar ja dat zal de officier niet doen natuurlijk. En ik mag hopen dat het merendeel in de reacties hier voortaan iets minder azijn drinkt bij het ontbijt, man man man...
AntiGSM (4-9-2023 om 16:08)
@Jan, zo denk ik er ook een beetje over. Inderdaad zogenaamde "kassa locaties" waar het zelfs voor de meest fatsoenlijke burger al moeilijk is om 50 te rijden. Als zo'n weg dan s' avonds leeg is en de werkelijke gevaarzetting bijna 0 dan kan ik mij voorstellen dat daar harder gereden wordt, wij zijn ook jong geweest., al vergeten dat er een heleboel. Zo zijn wij jaren bezig geweest om hardrijders in een woonwijk aan te laten pakken, nou vergeet het maar. Gemeente Terneuzen allerlei toezeggingen maar er werd niets gedaan. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik ook helemaal doodziek wordt van die uitlaten met die wildwestklappen waarvoor huisdieren zelfs bang zijn.
Jan (4-9-2023 om 08:10)
Wel de gemakkelijke route, controle op 2 tweebaanswegen, ooit aangelegd voor 70 km per uur, die uitnodigen om even door te rijden. Probleem zou ook aangepakt kunnen worden door meer politie surveillance en posten op plaatsen waar overlast wordt gemeld. Maar ja, tijd is schaars en brandstof duur...
Sjaak (3-9-2023 om 20:30)
Hèhè, eindelijk een begin gemaakt om die aso's van de weg te plukken. In de Bachlaan woont een etterje die vooral op woensdagavond op zijn achterwiel door de Bernhard Zweerslaan rijd met zijn knetterscooter. Soms één been op zijn zadel, en dat vliegt over dr Bernhard Zweerslaan tot aan de school. Aldoor heen en weer. Ook rijdt er een oudere corsa die hard knettert. Vaak ook racewedstrijden in de Guido Gezellestraat en Rooseveltstraat. Als de politie ze niet van de weg haalt krijgen ze eennprobleem
willem (3-9-2023 om 16:04)
auto's en rijbewijs in de schredder--5 jaar ontzegging van rijlessen volgen. dat is de enige manier om die idioten te straffen--een geldboete lachen ze weg.
Cookie-instellingen beheren