Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 31 km

Gestolen auto's ontdekt op zeeschip Vlissingen

Toegevoegd: 08-09-2023, 13.34 uur
De auto's zouden via Antwerpen naar Afrika worden verscheept. De auto's zouden via Antwerpen naar Afrika worden verscheept.
De auto's zouden via Antwerpen naar Afrika worden verscheept.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

RITTHEM - Op een schip dat lag afgemeerd in het havengebied Vlissingen-Oost zijn deze week drie gestolen auto’s aangetroffen. De politie kon samen met de douane voorkomen dat de voertuigen naar Afrika zouden worden verscheept.


De zeehavenpolitie kreeg donderdag een tip dat op een zeeschip een gestolen auto zou staan. Het betreffende schip lag op dat moment afgemeerd in de haven van Vlissingen-Oost. Naar aanleiding van deze informatie werd in nauwe samenwerking met de douane direct een onderzoek ingesteld.

Douaniers vonden samen met agenten van de zeehavenpolitie aan boord een verdachte container. Nadat deze van het schip was gehaald, bleek de inhoud niet alleen te bestaan uit bankstellen en matrassen. In de container bevonden zich namelijk ook drie personenauto’s.

Bij nader onderzoek door rechercheurs van de zeehavenpolitie bleek dat de auto’s in Nederland waren gestolen en via Antwerpen (B) naar Afrika moesten worden verscheept. Omdat het schip in Vlissingen-Oost een tussenstop maakte, konden de voertuigen daar in beslag worden genomen.

Vandaag zijn ook nog twee andere containers extra gecontroleerd. Hierin bleken geen gestolen goederen te staan. Het bedrijf waar het schip lag afgemeerd, het schip en de bemanning hebben volgens de politie zelf niets met de diefstal of heling van de auto’s te maken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Inwoner (8-9-2023 om 17:52)
Van de andere kant steken Afrikanen met bootjes over om hier geluk te zoeken.
Ad Jonkers (8-9-2023 om 14:04)
Is dit moderne ruilhandel, import van verdovende middelen tussen de bananen en als compensatie export van gestolen auto's?
Cookie-instellingen beheren