Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 13 km

Bestuurster ongeluk N290 reed onder invloed

Toegevoegd: 09-09-2023, 09.47 uur
De vrouw bleek niet gewond te zijn geraakt.
De vrouw bleek niet gewond te zijn geraakt.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

ZAAMSLAG - De bestuurster die vanochtend bij de Rondweg Zaamslag (N290) bij Zaamslag van de weg raakte, reed volgens de politie onder invloed van alcohol.


De 23-jarige inwoonster van Kloosterzande raakte rond 06.10 uur van de weg. Nadat het alarmnummer was gebeld, werd naast de politie en de ambulancedienst ook de brandweer opgeroepen. Volgens de politie bleek de vrouw niet gewond te zijn geraakt. Bij nader onderzoek bleek ze wel onder invloed van alcohol te hebben gereden. Ze blies bij de ademanalyse een waarde van 490 Ug/l terwijl zij als beginnend bestuurster maximaal 88 Ug/l had mogen blazen. Om deze reden werd haar rijbewijs ingenomen. Ook werd proces-verbaal opgemaakt.

De Škoda Citigo is getakeld door bergingsbedrijf Kuzee. De schade aan het voertuig leek op het eerste zicht mee te vallen. Kort na 07.00 uur was de weg weer helemaal vrij. De politie leidde in de tussentijd het overige verkeer over één rijbaan.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ad Jonkers (9-9-2023 om 12:05)
Tja, dat is een mooie score, ongeveer 5 maal de toegestane hoeveelheid alcohol in je bloed, of andersom. Remedie is simpel, rijbewijs nooit meer teruggeven en het voertuig vernietigen. En natuurlijk een gepeperde nota voor de gemaakte kosten doen toekomen. Zo iemand is een gevaar op de weg, zelfs op een driewieler!
Cookie-instellingen beheren