Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Middelburger aangehouden na vernielen eigen auto

Toegevoegd: 09-09-2023, 11.17 uur
Middelburger aangehouden na vernielen eigen auto
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het vernielen van zijn eigen auto is een 20-jarige Middelburger vannacht duur komen te staan. De politie kwam af op de melding en arresteerde hem vervolgens voor diverse feiten. De man wordt onder meer verdacht van het rijden in een auto onder invloed van drugs. Bovendien bleek hij geen geldig rijbewijs te hebben en werden in voertuig een fles met vermoedelijk lachgas en diverse ballonnen aangetroffen.


De politie kreeg zaterdag omstreeks 02.50 uur een melding dat op een parkeerplaats aan de Kruitmolenlaan een auto vernield werd. Ter plaatse zagen de agenten twee mannen staan bij een auto waarvan de achterruit verbrijzeld was. De motorkap was gedeukt en er stonden meerdere schoensporen op. Ook was de linkervoorband lek en een velg gedeukt. Eén van de mannen, een 20-jarige Middelburger, maakte zich bekend als de eigenaar. Hij vertelde de dienders dat hij uit kwaadheid vanwege die kapotte band zelf de vernielingen had gepleegd.

De politie stelde een nader onderzoek in. Hierbij ontdekten zij in het voertuig meerdere ballonnen. In de kofferbak lag een (lach)gascilinder. De Middelburger vertelde dat de schade aan de velg was gekomen doordat hij tegen een stoep was gereden. Hij had als bestuurder op de parkeerplaats enkele rondjes met zijn auto gereden. Alleen dat was al een overtreding want volgens de politie is de man helemaal niet in het bezit van een (geldig) rijbewijs B.

Bij de controle bleek er wel meer niet te kloppen. Zo wees een speekseltest uit dat hij onder invloed was van cannabis. De man werd hierop aangehouden voor de diverse feiten. Op het politiebureau heeft een arts bloed afgenomen om de mate van drugsgebruik vast te stellen


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jo de Koeck (9-9-2023 om 22:40)
Junkies in het verkeer, 1 grote bak ellende. Het zal je kind maar zijn, of aartje naar zijn vaartje? Verplucht afkicken zou nig niet zo gek zijn, vroeger hadden ze heropvoedingsgestichten en daar kwam zeer zelden iemand voor de tweede keer, want aan werken hebben deze figuren een broertje dood, hand ophouden daarentegen gaat beter, want de maatschappij kan deze personen missen als kiespijn. Helder denken en handelen lukt niet meer, met een hersenbeschadiging door de drugs kunnen wij ze onderhouden. Oooh het zijn maar softdrugs... is het excuus straks van meneer advocaat.
Ton (9-9-2023 om 18:46)
Als hij weer bij zijn positieven is zal het lachen hem alsnog ontgaan.
Justitia (9-9-2023 om 17:12)
@Jaap Zou het of zou het soms ook "gewoon" zeeuws uitschot kunnen zijn ?
Ed (9-9-2023 om 16:44)
Hahahaha. Wat een kneus! Nou ja, moet hem wel 1 compliment maken: Gelukkig was het zijn eigen voertuig en heeft hij zich niet afgereageerd op de auto"s van omwonenden.
Jaap (9-9-2023 om 16:02)
Weer een voorbeeld dat onze provincie in hoog tempo verloederd, dank zij het uitschot dat zich hier ongehinderd kan vestigen. Het wordt hier net zo’n rotzooi als in de rest van het land.
Ad Jonkers (9-9-2023 om 12:22)
Dat is een aardige waslijst aan delicten van deze 20-jarige. Wellicht komt hij in aanmerking voor kwantumkorting bij de rechtbank. Zijn rijbewijs kunnen ze niet afnemen want dat had hij niet. Zou dat een nieuwe trend kunnen worden; na het incident je eigen auto vernielen? Misschien kan hij als taakstraf 200 uren bij een auto-demontagebedrijf (heette vroeger een sloperij) gaan werken! Ouders zullen vast trots zijn op hem......
Cookie-instellingen beheren