Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
67 files van totaal 251 km

Hond gered bij woningbrand Terneuzen

Toegevoegd: 11-09-2023, 00.19 uur - Update: 11-09-2023, 09.23 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Brandweerlieden hebben zondagavond een hond gered nadat brand was uitgebroken in een rijtjeswoning in de Hendrikstraat in Terneuzen. Bij de brand zijn geen personen gewond geraakt.


In de keuken van een hoekwoning in de straat brak rond 22.15 uur brand uit. Hierop werd één blusvoertuig van de brandweer ter plekke gestuurd. Eénmaal aangekomen bij het brandadres, werd direct gestart met blussen. Ook wisten brandweerlieden een hond uit de woning te halen.

Volgens de politie had het beestje lange tijd rook ingeademd en werd daarom zuurstof toegediend. De hond is naar een dierenarts gebracht. Na controle is besloten dat de viervoeter een nachtje moest blijven. De politie laat wel weten dat de hond het naar omstandigheden goed maakt.

Om voor het afblussen en ventileren te kunnen beschikken over extra mensen, schaalde de brandweer rond 22.45 uur op naar middelbrand. Dit resulteerde in de inzet van een tweede blusvoertuig. Rond 23.25 uur kon ook de laatste van de twee ingezette brandweerwagens terugkeren naar de kazerne.

De brandweer heeft zowel de hoekwoning waarin de brand woedde als het huis van de buren geventileerd. Ook werden metingen gedaan in deze huizen. Een medewerker van Salvage is naar de Hendrikstraat gekomen om de bewoner(s) te helpen bij de afhandeling van de ontstane schade. Volgens de brandweer is die aanzienlijk.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
joke (11-9-2023 om 20:48)
geweldig dat dit lieve dier is gered en weer beter is . bedankt .
Cookie-instellingen beheren