Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 31 km

Strandwachten in actie voor watersporters in nood

Toegevoegd: 11-09-2023, 00.43 uur
Strandwachten in actie voor watersporters in nood
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

CADZAND - De strandwachten van de posten Cadzand-Bad en Nieuwvliet zijn zondag meerdere keren in actie gekomen om watersporters te helpen. Ook werd diverse keren eerste hulp verleend.


De lifeguards voeren onder meer uit toen een kitesurfer ver op zee in problemen was gekomen. Hetzelfde gebeurde toen een supper vermoeid was geraakt. Even na 17.00 uur werd melding gemaakt van een zwemmer in problemen. Hierbij werd ook de KNRM-reddingboot Zeemanshoop ingezet.

Door de aflandige wind was ook sprake van acht drijfmiddelen die afdreven. De strandwachten hebben deze opgepikt uit zee. Verder werd in totaal 14 keer EHBO verleend. Eén keer schoten de strandwachten een dier te hulp. Een hond was namelijk oververhit geraakt, zo melden de strandwachten op social media.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ik (11-9-2023 om 08:16)
Waarom neem je een hond overdag mee naar het strand in deze hitte. Laat honden lekker thuis,binnen zijn ze beter af. Ze verbranden ook hun poten op het zand,vele mensen hebben echt geen verstand. Bravo voor de hulpdiensten,jullie leveren héél goed werk.
Cookie-instellingen beheren