Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Loslopende hond bijt wandelaars en fietsers

Toegevoegd: 14-09-2023, 09.00 uur
Loslopende hond bijt wandelaars en fietsers
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

BIGGEKERKE - Een loslopende herdershond heeft woensdagochtend bij Biggekerke meerdere voetgangers en fietsers gebeten. De politie heeft het dier in beslag genomen. Men is nog op zoek naar slachtoffers die zich nog niet hebben gemeld.


Agenten kregen rond 10.00 uur een melding dat een herdershond rond de parkeerplaats aan de Valkenisseweg in Biggekerke omstanders zou bijten. Bij de parkeerplaats had één iemand beenletsel opgelopen en op het ruiterpad naast de Duinweg liep iemand flinke bijtwonden op, zo meldt de politie. 

Meerdere fietsers verklaarden ook te zijn gebeten en vertelden dat de vermoedelijke eigenaar met de loslopende hond was vertrokken. De getuigen konden de politie de juiste richting wijzen. "Omdat de hond nog losliep, gingen de agenten erachteraan om het dier zo snel mogelijk onder controle te brengen, zodat er niet nog meer slachtoffers zouden vallen", aldus de politie.

Bij de Noordendolfer in Zoutelande troffen ze het baasje van de hond: een 75-jarige man uit de gemeente Veere. De herder bleek verderop te lopen. Hij probeerde een wielrenner te bijten. Reden genoeg om het dier te vangen. Dit lukte, maar kostte wel de nodige moeite.  Agenten namen de hond in beslag. "Het dier werd op het politiebureau opgehaald door RVO. Deze organisatie beslist onder meer of de hond wordt onderworpen aan een risico-assessment (o.a. gedragstest)", zo legt de politie uit.

Agenten doen nader onderzoek naar het voorval. Zij komen graag in contact met slachtoffers van het bijtincident die zich nog niet hebben gemeld. Eventuele slachtoffers kunnen zich melden via het telefoonnummer 0900-8844 of via het WhatsApp-nummer van de politie: 06-12207006.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (15-9-2023 om 09:16)
@Bram Goeree: Ik weet ook dat het niet de schuld van de hond is maar het gebrek aan opvoeding vanuit de eigenaar. Wie moet NU deze hond (en alle andere valse honden) dan her-opvoeden? Mocht deze hond ingeslapen moeten worden omdat dat uit de gedragstest komt dan neem ik aan dat ze bij u mogen aankloppen om de hond op te vangen?
bram goeree (14-9-2023 om 19:24)
tjonge wat een kortzichtigheid hier hond doodschieten of in laten slapen is het de schuld van die hond of van de ''baas'' ? een beest is altijd de pineut als het mis gaat dat is hier het manco want zulke mensen hebben in no time weer een ander huisdier daar moet wat aan gebeuren want door dit soort volk worden veel dieren ten onrechte afgemaakt maar ja wie interesseert het nu wat er met een verkeerd opgevoed dier gebeurd ?
Jaap (14-9-2023 om 17:49)
Half Nederland maakt zich druk over een paar wolven die in enkele gevallen schapen ernstig verwonden. Het aantal incidenten met honden is vele malen groter. In dit geval is er maar één oplossing….de hond afmaken.
jtg (14-9-2023 om 16:23)
Als een hond meteen begint te bijten gelijk laten inslapen of afschieten worden zo gemaakt door hun baasje deze ook gelijk een spuitje geven of ook laten inslapen
Ad Jonkers (14-9-2023 om 14:59)
Als de eigenaar gewoon aan het lopen is zonder zijn hond is er alle reden om hem aansprakelijk te stellen voor letsel en schade. Hoe ouder, hoe wijzer gaat niet voor deze persoon op, Mag aannemen dat de "gedragstest" uitsluitsel geeft over de toekomst van deze bijtgrage viervoeter!
Timsalabim (14-9-2023 om 13:35)
Ach moet kunnen toch; we willen steeds groener worden dus daar horen on-aangeleide honden ook bij want zo is dr natuur! Mooi dat die hond lekker zn gang kan gaan! Prima!
Cookie-instellingen beheren