Weerbericht:
Vannacht in het noorden en westen plaatselijk mist. Overdag zonnig
Verkeersinformatie:
Geen files

Weer olie aangespoeld op diverse stranden

Toegevoegd: 04-02-2003, 19.06 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]
KATWIJK - Vanmiddag spoelde in Katwijk weer een grote hoeveelheid olie aan. Ook in het Zeeuwse Cadzand-Bad spoelde weer een hoeveelheid olie aan.

De olie is vermoedelijk grotendeels afkomstig van de autocarrier Tricolor maar ook deels afkomstig uit lozingen van andere schepen op de Noordzee. In Katwijk is vandaag begonnen met de opruimingswerkzaamheden.

In Westkapelle zijn overigens nog steeds grote problemen met het opruimen van de olie. Rijkswaterstaat wilde daar de olie wegschrapen met plamuurmessen en scheppen, dat mislukte helaas. In Westkapelle gaat men nu alles met de hand opruimen.

Het natuurgebied het Zwin bij het Zeeuws-Vlaamse Sluis zullen geen verdere maatregelen worden getroffen om het gebied olie-vrij te houden. In België worden de maatregelen wel uitgebreid.

De olie van Cadzand zou morgen opgeruimd moeten zijn, waarschijnlijk wordt dit niet gehaald.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren