Weerbericht:
Half tot zwaar bewolkt. Vanavond af en toe regen. Veel wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Veel te veel drugs bij coffeeshop Checkpoint

Toegevoegd: 05-06-2007, 09.22 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
TERNEUZEN - De Terneuzense koffieshop Checkpoint had vorige week vrijdag tijdens de politie-inval een kleine honderd kilo softdrugs in voorraad. De rechter-commissaris in Middelburg stelde gisteren de eigenaar, een bedrijfsleider en twee medewerkers van de shop na drie dagen hechtenis onder voorwaarden weer in vrijheid.

Een vijfde verdachte blijft voor nader onderzoek nog enkele dagen vastzitten. De politie meldde vrijdag nog dat er enkele kilo's softdrugs waren aangetroffen, terwijl een koffieshop volgens het gedoogbeleid maar vijfhonderd gram in bezit mag hebben. Gisteren werd duidelijk dat de omschrijving 'enkele kilo's' wel erg aan de voorzichtige kant was. In de shop werden namelijk 5,1 kilo softdrugs en 1600 voorgedraaide joints aangetroffen.

En in een naburige opslagplaats stuitte de politie op 92,2 kilo softdrugs en 6400 voorgedraaide joints. Voor de overschrijding van de toegestane handelsvoorraad in de shop met 4,6 kilo kan de gemeente een sanctie opleggen. Het opslaan van 92,2 kilo drugs in een magazijn, oftewel het overtreden van de Opiumwet, is een zaak voor justitie.

Burgemeester J. Lonink van Terneuzen laat vanuit het Italiaanse Bologna, waar hij een congres over drugsbeleid toesprak, weten zich te bezinnen op een passende strafmaat. "Maar daarvoor heb ik het justitierapport nodig. Een eerste stap is een waarschuwing, maar deze hoeveelheden vragen toch om heel ernstig beraad. Het gevaar bij een (tijdelijke) sluiting is dat de handel op straat toeneemt, maar we moeten ons niet met dit soort argumenten laten chanteren.

Ik schrik overigens niet van deze aantallen. Reken maar uit, met een gemiddelde van 2500 bezoekers kom je al snel uit op twaalf tot dertien kilo per dag. Dit geeft weer eens aan dat we in Nederland stevig moeten nadenken over de hyprocrisie van het voor- en achterdeurbeleid", aldus Lonink.

Woordvoerder F. Deij van Checkpoint wil nog niet te diep op de zaak ingaan. "Wij laten de situatie eerst even bezinken, waarna we ons beraden over de toekomst van de koffieshop."

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren