Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Brand bij bedrijf Goes, opschaling naar grote brand

Toegevoegd: 15-09-2023, 15.05 uur - Update: 15-09-2023, 16.11 uur
Door: Roland de Jong

GOES - Bij een bedrijf aan de Verrijn Stuartweg in Goes is vrijdagmiddag brand uitgebroken. De brandweer heeft opgeschaald naar grote brand.


Bij de 112-alarmcentrale kwam rond 14.55 uur de melding binnen dat bij een bedrijf aan de genoemde straat een grote papiercontainer in brand stond onder een luifel. Binnen enkele minuten werd een tweede blusvoertuig ter plekke gestuurd. Bnnen tien minuten na de eerste melding werd grote brand afgegeven, wat zorgde voor de alarmering van een derde blusvoertuig. Dit alles om uitbreiding van de brand naar het naastgelegen pand te voorkomen.

De brandweer is inmiddels aan het blussen met met behulp van het eerste blusvoertuig en een ladderwagen. Het pand is ontruimd. Twee medewerkers zijn volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) voor de zekerheid door ambulancepersoneel onderzocht maar zij zijn verder niet gewond geraakt. Volgens de Veiligheidsregio is sprake van lichte rook in delen van het pand. De brand geeft buiten het pand vrijwel geen rook, aldus de VRZ. Team Brandonderzoek van de brandweer is in kennis gesteld van de brand. Stichting Salvage is ingeschakeld om de betrokkenen te helpen bij het beperken en afhandelen van de schade. Omstreeks 16.00 uur werd het sein brand meester gegeven. Het pand is door de brandweer geventileerd.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren