Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 8 km

Bestuurder die gevel ramde was onder invloed

Toegevoegd: 16-09-2023, 10.22 uur
Bij de automobilist is een bloedproef afgenomen.
Bij de automobilist is een bloedproef afgenomen.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Roland de Jong

AXEL - De automobilist die vannacht in Axel met zijn voertuig tegen de gevel van een dierenwinkel reed, had te veel alcohol gedronken. Hij is aangehouden. Dat meldt de politie.


De hulpdiensten kregen rond 01.10 uur de melding dat een personenauto op de Buitenweg via de stoep tegen een gevel was geklapt. Getuigen meldden dat in het voertuig meerdere personen zaten maar dat zij er na het ongeval vandoor gingen. Op de Singelweg troffen agenten de vermoedelijke bestuurder aan. Het gaat om een 41-jarige man. Hij werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Hier werd ook een bloedproef afgenomen om het alcoholpromillage in zijn bloed definitief vast te stellen.

Nadat de man uit het ziekenhuis was ontslagen, is hij als verdachte overgebracht naar een politiebureau. Hier is hij verhoord. Daarna is de verdachte naar een politiebureau gebracht voor verhoor.  Er is aanzienlijke schade aan het winkelpand. Op advies van de brandweer is de auto nog niet getakeld vanwege mogelijk instortingsgevaar. Een bouwkundig inspecteur gaat onderzoek doen. De politie doet verder onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Door de klap ontstond er een flinke scheur in de gevel. De brandweer heeft gekeken of de situatie veilig genoeg was om de auto te bergen. Dit bleek echter niet het geval te zijn. Er was een te groot instortingsgevaar. Bergingsbedrijf Kuzee heeft daarom samen met de brandweerlieden de winkel en de auto afgeschermd met zwarte schermen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (17-9-2023 om 13:19)
en weer drank in het spel en ook nog vluchten .wat ik hoop is dat alle schade op hem word verhaald .anders zit de eigenaar met kosten die niet gedekt worden door de verzekering (drank) .als ze alle schade op zulke idioten gaan verhalen dan werkt dat misschien meer dan een rij ontzegging of een hoge boete .aan beide heeft de eigenaar van de winkel niks
Vlissinger (16-9-2023 om 21:27)
Wat een narcistische kneus ben je dan. Dan ben je 41 jaar oud en rij je nog steeds als een kleuter. En dan proberen ermee weg te komen door te vluchten. Ook al kleuter gedrag. En nee, dat alcohol zorgt echt niet voor dit vreemde gedrag al zal hij wel met krokodillentraantjes een nietsvermoedende rechter willen beinvloeden die nog niets afweet van het feit dat narcisten meesteracteurs zijn met hun nepspijtbetuigingen. Die bestuurder spoort natuurljk niet, dat mag duidelijk zijn, Nu simpelweg al die kosten voor de gemaakte schade aan dat winkelpand op hem verhalen. Dan geniet ik pas echt en misschien leert ie er dan van al lijkt me dat stug met dat kleutergedrag.
Mijn mening (16-9-2023 om 18:25)
@Tja, de verkoop van die opgeleukte BMW zal de schade bij lange na niet dekken. Ik denk dat dit exemplaar voor de handelaar een 3000 euries doet.
Tja (16-9-2023 om 16:33)
Das helemaal waar @Ad @Mijn mening BMW blik met wielen meteen naar de domeinen kunnen ze van de opbrengst hiervan meteen schade maken.
Mijn mening (16-9-2023 om 12:59)
Dat wordt een duur grapje voor dit persoon.ik ga er vanuit dat de verzekering niet zal betalen of de schade verhalen op de bestuurder. Wel een geluk dat er weer een drankrijder van zijn rijbewijs af is.
Ad Jonkers (16-9-2023 om 12:11)
Onder invloed? Dat is geen verrassing. Hopelijk direct rijbewijs innemen, aansprakelijk voor alle schade en de gevolgen hiervan. Deze wegpiraat en potentiële moordenaar van mede weggebruikers nooit maar dan ook nooit meer toestemming geven om een voertuig te besturen. Dus ter land, op de zee en in de lucht.......Zijn passagiers ook aanpakken want ook gevlucht van de plaats van het "ongeluk".
Cookie-instellingen beheren