Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Elektrische auto in brand A58 Vlaketunnel

Toegevoegd: 16-09-2023, 11.49 uur
De auto is in een dompelbak geplaatst.
De auto is in een dompelbak geplaatst.
© Foto: Brandweer Yerseke
Door: Eugène Harthoorn

VLAKE – De brandweer heeft vannacht een autobrand geblust op de A58 ter hoogte van Vlake. De elektrische auto is in een dompelbak gezet.


De brandweerlieden van Yerseke en Goes werden omstreeks 00.15 uur opgeroepen voor een mogelijke autobrand net na de Vlaketunnel. Ter plekke bleek dat er sprake was van een uitslaande brand in een elektrische auto.

De brandweer heeft de vlammen gedoofd. Vervolgens is er een berger ingeschakeld om het gloeiende voertuig in een dompelbak te plaatsen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter (17-9-2023 om 18:22)
Gezien de reacties lijkt het mij dus duidelijk. Zeker laatste zelfs geen naam vermelden of vlissinger. Er zijn wel benzine auto’s die in de fik gaan. Maar zeik maar lekker door
@Peter (17-9-2023 om 13:12)
Wat doet het er nou in hemelsnaam in deze discussie toe of mensen een elektrische auto wel of niet kunnen betalen. Het feit blijft gewoon dat elektrische auto's nou eenmaal "spontaan " in de brand kunnen vliegen en in dit opzicht relatief gezien onveiliger is dan benzine auto's. Een benzine auto zal nl nooit vanzelf in de hens vliegen. Daarbovenop de feitjes die @Vlissinger opnoemt is zo'n elektrische auto gewoon een kat in de zak!
Vlissinger (17-9-2023 om 11:03)
Zullen er wel weer mensen zijn met de reactie dat benzine autos ook in brand vliegen, ja natuurlijk is dat zo, maar de gevolgen zijn lang niet zo erg, ook hoor je die electrische autos heel moeilijk aankomen, levens gevaarlijk.
Vlissinger (16-9-2023 om 23:27)
@Peter, ik kan prima een elektrische auto betalen maar ik vind het een verdienmodel. Dit heeft dus niets met afzeiken te maken maar gewoon met een stukje realiteit en of het dan wel verstandig is om elektrisch te gaan rijden. Alle feitjes op een rij: vervuiling van al die accu's, overal laadpalen met zeer verschillende laadprijzen, wil je op vakantie te weinig laadpalen, de laadproblemen gaan toenemen naarmate er meer electrische auto's komen (iedereen wil bij die goedkope laadpaal). Daarnaast als je accupakket versleten is, koop dan maar een andere auto of je moet een geldboompje hebben. Wat ik al zei, verkapt verdienmodel zo ook straks met de hoge wegenbelasting. En toen was ineens de waterstof(vracht)auto de oplossing. Weer overstappen!
Peter (16-9-2023 om 21:51)
Zo te zien aan de reacties mensen die geen elektrische auto hebben en deze waarschijnlijk ook niet kunnen betalen. Benzine auto gebeurd nooit wat mee en brand ook nooit uit. Lekker elkaar afzeiken, daar zijn we toch goed in.
Vlisisnger (16-9-2023 om 21:10)
@Ad Jonkers, klopt. Er hoeft er maar eentje (zoals deze op de A58) te gaan op bijv. een autoboot en je hebt de poppen aan het dansen, zoals we laatst hebben kunnen zien. En dat is nog niet alles, De overheid heeft ook al plannen om de wegenbelasting te verhogen voor elektrische auto's. Dacht je lekker goedkoop uit te zijn (want je bent zo goed klimaatbewust bezig), word je alsnog gepakt op het gewicht van de zware accu's. Waterstof zal het uiteindelijk wel gaan worden, we kunnen tegenwoordig windmolenparken op zee bouwen die zelf met hun opgewekte energie waterstof kunnen produceren. Laat staan dat er later na al dat getreuzel ook een relatief schone vorm van kernenergie komt. Dan zijn waterstof(vracht)auto's helemaal de betere optie.
Cookie-instellingen beheren