Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandweer rukt uit voor meldingen stormschades

Toegevoegd: 18-09-2023, 19.25 uur - Update: 18-09-2023, 19.43 uur
De melding bij de Bachlaan in Vlissingen.
De melding bij de Bachlaan in Vlissingen.
© Foto: Jesse Hartman
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Verschillende brandweerploegen zijn maandag uitgerukt nadat vanaf enkele locaties melding was gemaakt van stormschades.


In Zaamslag werd kort voor 16.00 uur de eerste stormschade gemeld vanaf de Kampersedijk. Bij de Bachlaan in Vlissingen (foto's) bleek rond 18.40 uur een tak grotendeels losgeraakt te zijn. De brandweer kwam hier ter plekke met een tankautospuit en een hoogwerker. Rond 19.15 uur kon de brandweer terug naar de kazerne. In de tussentijd was de weg tijdelijk dicht.

Vanuit Oost-Souburg werd rond 18.00 uur een stormschade gemeld aan de Grote Abeele. Hier ging een ladderwagen ter plekke. De brandweer van Oostkapelle werd vervolgens rond 18.10 uur naar de Munnikweg in die plaats gestuurd omdat hier een tak bijna los aan een boom hing. Rond 19.40 uur werd tot slot een stormschade gemeld bij de Bernhardweg Midden in 's-Heerenhoek. Hiervoor werd de brandweer van Borssele opgeroepen.

Voor Zeeland geldt nog tot 20.00 uur code geel. In de kustgebieden is namelijk kans op zware windstoten van 75 tot 85 kilometer per uur, zo waarschuwt het KNMI.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren