Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 34 km

Flink gaslek Sluis houdt brandweer uren bezig

Toegevoegd: 19-09-2023, 10.08 uur
Het lek bevond zich ter hoogte van de Jumbo-supermarkt.
Het lek bevond zich ter hoogte van de Jumbo-supermarkt.
© Foto: Brandweer Sluis
Door: Roland de Jong

SLUIS - In de Sint Annastraat in Sluis is maandag aan het einde van de middag een gaslek ontdekt in een zogenoemde transportleiding. De brandweer rukte met spoed uit en moest aan het einde van de avond nog eens uitrukken nadat opnieuw een gaslucht was geroken.


Het lek bevond zich volgens de brandweer ter hoogte van de Jumbo-supermarkt en werd rond 17.10 uur ontdekt. De brandweer stelde het gebied veilig en deed metingen in afwachting van de komst van het energiebedrijf. Pas toen de situatie na een aantal uur weer helemaal veilig was, konden de brandweerlieden terugkeren naar de kazerne.

Rond 23.25 uur werd de brandweer opnieuw opgeroepen nadat was gemeld dat wederom een gaslucht was geroken. Volgens de brandweer was van een lek echter geen sprake. "De grond is verzadigd met de gasgeur en deze hing er nog vanuit de lekkage eerder op de dag. De gaslucht kun je nog lang in de opengewerkte grond ruiken", aldus de brandweer.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren