Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
61 files van totaal 224 km

Bezorger voor de rechter vanwege aanrijding

Toegevoegd: 20-09-2023, 16.03 uur - Update: 21-09-2023, 15.31 uur
Bezorger voor de rechter vanwege aanrijding
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Pakjesbezorgers hebben negen van de tien keer een enorme haast. Ze werken onder druk en met een tijdslot. Zo ook een 32-jarige man uit Yerseke op 5 september vorig jaar. Hij reed toen tijdens zijn werk in Vlissingen een fietser aan. De man stond vandaag terecht vanwege het veroorzaken van dit ongeval.


De pakketbezorger stond met zijn bestelbus in de Verdilaan, wilde een auto wat ruimte geven en reed daarom achteruit. Hij keek in zijn buitenspiegels, zag niets en niemand (dacht hij) maar reed desondanks een fietser aan. Hij had ook nog kunnen kijken met zijn achteruitrijdcamera, maar omdat het wel twee seconden duurde eer die 'aan' ging, had hij daar niet op gewacht.

De fietser liep door het ongeval een gebroken sleutelbeen, een gebroken heup, een hersenschudding en later nog een hersenbloeding op. Volgens het slachtoffer had de bezorger hard achteruit gereden, maar dat ontkende deze. De officier van justitie in Middelburg eiste woensdag voor 'aanmerkelijk onvoorzichtig rijden' een taakstraf van 180 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van vier maanden.

Uitspraak op 4 oktober.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rinus (20-9-2023 om 22:34)
Niks ten nadele van het slachtoffer. Vind het spijtig deze verwondingen. Maar hoe komt het dat deze bezorger zo een haast heeft. Iedereen wil voor zo weinig mogelijk geld hun pakket hebben. Waardoor deze bezorger zo een druk heeft om.zoveel mogelijk pakketjes te leveren om geld te verdienen. Dat is de andere kant van het verhaal. Ik wens iedereen het beste die hier bij betrokken zijn
Cookie-instellingen beheren