Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
57 files van totaal 218 km

Celstraf geëist na verlies vingerkootje na ruzie

Toegevoegd: 20-09-2023, 18.22 uur
Het incident vond half november 2021 plaats.
Het incident vond half november 2021 plaats.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Er is een ruzie in een smal gangetje van een woning, het slachtoffer mist een vingerkootje en niemand weet hoe dat komt. Woensdag, op de zitting van de rechtbank in Middelburg, hoorde de vermeende veroorzaker van die amputatie - de 40-jarige J. de P. - een celstraf van zestien maanden waarvan zes voorwaardelijk tegen zich eisen.


Het gebeurde allemaal op 17 november 2021 in een woning aan de Bloemenlaan in Vlissingen. De verdachte zat lekker in zijn kamer te gamen toen het slachtoffer tierend binnenstormde en hem begon te slaan. Aanleiding was de fiets van De P. die in de gang stond. De P. vluchtte door de smalle gang en smeet en passant een aan de wand hangende brandblusser weg en dat was het.

De politie was al gebeld en die vonden het topje van de vinger voor de deur van De P. en een behoorlijk bloedspoor. Hoe het topje de vinger van het slachtoffer had verlaten en waardoor bleef de grote hamvraag. Een mogelijkheid was, zo 'doceerde' zijn advocaat Mark Dunsbergen: "de brandblusser gooide hij zonder achterom te kijken achter zijn rug weg. Maar de onderrand van de brandblusser is een smalle, dunne rand en mogelijk is bij het vallen de vinger van het slachtoffer onder die brandblusser gekomen. En die weegt nogal wat."

Verder was er niets dat wees op een scherp voorwerp. Het moest daarom vrijspraak worden voor de zware mishandeling waarvan De P. werd verdacht, zo vond de raadsman. Want: het doel van het gooien met de brandblusser was om te vluchten en niet om te verwonden en dus was opzet voor zware mishandeling niet te bewijzen. Eventueel zou in geval van voor noodweer ontslag van rechtsvervolging ook nog tot de mogelijkheden behoren.

Uitspraak 4 oktober.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
L (21-9-2023 om 18:52)
Alleen in nederland ga je de bak in voor zelfverdediging...
Cookie-instellingen beheren