Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote zoekactie naar drenkeling bij Zeelandbrug

Toegevoegd: 21-09-2023, 13.17 uur - Update: 21-09-2023, 14.22 uur
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - De grote zoekactie die donderdag aan het einde van de ochtend werd opgestart op de Oosterschelde bij Zierikzee is zonder resultaat beëindigd. De hulpdiensten zochten naar een mogelijke drenkeling. Deze is niet aangetroffen.


Getuigen zouden rond 11.35 uur hebben gezien dat iemand bij de reling van de Zeelandbrug stond. Daarna werd deze niet meer gezien. De hulpdiensten houden er rekening mee dat de persoon in het water terecht is gekomen. Daarom werd een grote zoekactie opgestart.

Op het water zochten twee vaartuigen van Rijkswaterstaat, de poliieboot P86 van de Landelijke Eenheid, de KNRM-reddingboot Fred (Neeltje Jans), de reddingboot Scaldis (brandweer Stavenisse) en het snelle reddings- en bergingsvaartuig Mistral van sleep- en bergingsbedrijf Van den Berge (varend voor Multraship).

Vanuit de lucht wordt gezocht door de kustwachthelikopter die op vliegveld Midden-Zeeland in Arnemuiden gestationeerd is. De bemanning van vissersboot BRU48 is in overleg met Rijkswaterstaat begonnen met dreggen. Rond 13.35 uur werd de actie voor de helikopter en de reddingboten beëindigd omdat het hele zoekgebied, dat was bepaald aan de hand van het tijdstip van de melding en de stroming, uitgebreid was afgezocht.

Nadat de helikopter en de meeste boten waren vertrokken, bleef de vissersboot nog tot circa 14.20 uur dreggen. Vanwege de omvang van het gebied werd hierna besloten te stoppen. De bemanning van de politieboot zoekt nog wel met behulp van sonar. De reddingboot Scaldis is nog stand-by.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren