Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 33 km

Jongen (16) steelt geld van vrouw in rolstoel

Toegevoegd: 21-09-2023, 17.00 uur
Jongen (16) steelt geld van vrouw in rolstoel
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Een 16-jarige jongen uit Zierikzee heeft woensdagavond in Vlissingen een vrouw bestolen die op dat moment in een rolstoel zat. De jongen heeft de zaak bekend. Van het buitgemaakte geld kocht hij frisdrank, zo meldt de politie.


Het 61-jarige Vlissingse slachtoffer zat in haar elektrische rolstoel toen ze rond 19.00 uur onderweg was naar een supermarkt. Ze werd daarbij vergezeld door een 88-jarige bekende van haar die met een rollator liep. Op de Hellingbaan kwam vanuit de richting van de parkeergarage een jongen op een step het duo tegemoet.

"De jongen stopte bij haar en pakte haar portemonnee, die op het dienblad op haar schoot lag. Hij nam daaruit een bankbiljet van vijf euro en een twee euro muntstuk. Hij legde daarna de portemonnee weer terug op het dienblad en liep weg", zo vertelt de politie, die werd ingelicht en een verklaring opnam van het slachtoffer.

Kort na de diefstal, rond 19.55 uur, zagenten agenten op de Aagje Dekenstraat een jongeman staan die helemaal voldeed aan het signalement. Opvallend genoeg stond de jongen bij een man in een scootmobiel. "Er was hier (nog) geen sprake van een strafbaar feit. Wel besloten wij de jongen voor de eerdere diefstal als verdachte aan te houden", aldus de politie.

De tiener werd tijdens het verdere onderzoek door de aangeefster en de getuige herkend. Hij heeft vanmorgen de diefstal toegegeven. De jongen bleek het biljet te zijn kwijtgeraakt. Volgens de politie had hij in de supermarkt van de resterende twee euro twee pakjes frisdrank gekocht. De verdachte is in verzekering gesteld en wordt vrijdag voorgeleid aan een rechter-commissaris.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (22-9-2023 om 14:34)
als je de laatste tijden al dit soort berichten leest vooral van ''jeugdige criminelen '' dan vraag ik me af waar dit naar toe gaat .ze worden steeds jonger .maar ja ik denk net als Epic Fail dat het wel met een gesprek zal aflopen .hij zal wel een ''moeilijke jeugd'' gehad hebben .er moet veel harder opgetreden worden tegen zulk volk want zo word het enkel maar steeds meer .sterkte voor deze mevrouw .hopelijk houd zij er niks aan over ook niet emotioneel .maar ja het vertrouwen in je medemens word zo wel beschadigd
Epic Fail (22-9-2023 om 11:52)
Het zal wel weer een "stevig gesprek" worden met de verdachte.
Ed (22-9-2023 om 10:47)
@Mike: Ik denk dat je eerst ff ergens een rolstoel moet lenen voordat die knul "kennis komt maken"?
Rick Roll (22-9-2023 om 08:49)
Laten we wel even eerlijk zijn; We hebben als samenleving wel heel duidelijk aangegeven dat criminaliteit iets is wat beloond moet worden. Ik weet immers nog heel goed hoe Nederlanders schande spraken van Trump en zijn muur bij Mexico om illegalen tegen te houden. Of dat we al jarenlang muziek verheerlijken waarin vrouwen als 'bitches' worden genoemd, iedereen alleen maar om 'doekoes' moet geven, etc. Jullie wilden deze samenleving. Jullie hebben het signaal afgegeven dat crimineel zijn een goed iets is en wanneer het je uitkomt, je dat gewoon moet doen. Of het een grens oversteken is of geld jatten van een bejaarde; Jullie zijn zelf verantwoordelijk geweest voor deze samenleving en wat daaruit komt. Leer eens verantwoording voor je keuzes
willem (22-9-2023 om 07:55)
een puberjochie die steelt van een oudere vrouw in een rolstoel. grote vjongen, de maatschappij is trots op je. te bang om dat te doen bij iemand die niet in een rolstoiel zit? probeer het eens bij mij maar daar is dat tuig te laf voor. op water en brood tot na nieuwjaar. lieve jeugd vandaag de dag: doodgestoken worden door een 15 jarig meisje-----en beroofd door een 16 jarig ventje....
Jac (21-9-2023 om 20:32)
De normen en waarden van deze jongeman zijn niet laag maar niet bestaand. Hoe diep kan je zakken als je een bejaarde rolstoeler berooft. Ben wel erg benieuwd hoe iemand zo kan worden.
Cookie-instellingen beheren