Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Melding schip in problemen Westerschelde

Toegevoegd: 22-09-2023, 12.04 uur - Update: 22-09-2023, 13.23 uur
Door: Roland de Jong

ELLEWOUTSDIJK - De hulpdiensten zijn vrijdagochtend afgegaan op een melding van een schip dat in problemen zou zijn gekomen op de Westerschelde.


Over het 132 meter lange en 19 meter brede vrachtschip Arif Amca werd kort na 09.00 uur alarm geslagen. Het schip, varend onder Liberiaanse vlag, kwam vanaf de Noordzee en bevond zich op dat moment in de buurt van ankergebied Everingen bij Ellewoutsdijk. Eerder had het hier voor anker gelegen maar het was met het anker nog uitgezet op drift geraakt, zo meldt Rijkswaterstaat bij Omroep Zeeland.

Op dit moment ligt Rijkswaterstaat met het vaartuig RWS79 naast het schip. De sleepboot VB Braakman heeft een verbinding met het schip tot stand gebracht. De sleepboot houdt het schip nu op zijn plek. Waardoor de Arif Amca op drift is geraakt, is niet bekend. Het overige scheepvaartverkeer ondervindt geen hinder van het incident.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren