Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 33 km

Blikseminslag zorgt voor brand in woning Serooskerke

Toegevoegd: 23-09-2023, 07.18 uur
Bij de brand is niemand gewond geraakt.
Bij de brand is niemand gewond geraakt.
© Foto: Brandweer Serooskerke (W)
Door: Roland de Jong

SEROOSKERKE (W) - Blikseminslag heeft vrijdagavond geleid tot brand in een woning aan de Kokerheulweg in Serooskerke op Walcheren. Niemand raakte gewond.


Tijdens de onweersbui die rond 23.10 uur over Walcheren trok, sloeg de bliksem in. Na de melding gingen een tankautospuit van de post Serooskerke (W) en een ladderwagen uit Middelburg met spoed ter plaatse. In verbrand met de beperkte bluswatervoorziening werd ook de waterwagen van Serooskerke (W) gealarmeerd. De brandweer van Serooskerke (W) was snel ter plaatste en constateerde dat er vlammen zichtbaar waten aan de buitenzijde van het dak. Er is direct een zogenoemde binnenaanval ingezet en ook langs buiten werd meteen gestart met blussen.

De brand heeft zich volgens de brandweer beperkt tot de nok van de woning. Echter kon niet worden voorkomen de de woning behoorlijk wat brand en waterschade heeft opgelopen, zo laat de brandweer weten. Stichting salvage is ingeschakeld om de bewoner(s) bij te staan bij het afhandelen van de schade.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren