Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Verdachte van bankhelpdeskfraude ingerekend

Toegevoegd: 23-09-2023, 17.23 uur
Verdachte van bankhelpdeskfraude ingerekend
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

BERGEN OP ZOOM - In Bergen op Zoom heeft de politie vrijdag een man aangehouden die door rechercheurs van het district Zeeland werd gezocht vanwege een lopend onderzoek naar bankhelpdeskfraude.


De 30-jarige man, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, werd ingerekend in een woning aan de Meidoornlaan. Volgens de politie was uit onderzoek gebleken dat de man zich hier op zou houden. De informatie bleek te kloppen en de man werd ingerekend op verdenking van cybercriminaliteit.

De man zou volgens de politie betrokken zijn geweest bij meerdere gevallen van bankhelpdeskfraude. Die zou hij niet alleen in Zeeland en West-Brabant hebben gepleegd, maar ook op andere plaatsen in Nederland. De man zit nog vast. Het onderzoek is nog in volle gang, zo laat de politie weten.

Bankhelpdeskfraude 
Bij bankhelpdeskfraude bellen fraudeurs mensen thuis op en doen zich voor als bankmedewerkers. De slachtoffers kunnen in het beeldscherm van hun telefoon soms het daadwerkelijke nummer van de bank zien. De oplichters hebben gedetailleerde gegevens van slachtoffers, zoals rekeningnummers. Ze maken het slachtoffer wijs dat hun bankrekening niet meer veilig is.

lachtoffers krijgen daarna de vraag om zelf hun hele banksaldo met één of meer overboekingen zogenaamd ‘veilig te stellen op een kluisrekening’. Dat is uiteraard een rekening van de oplichter. In andere gevallen komt er zogenaamd iemand van de bank de pinpas ‘met spoed’ bij hen thuis ophalen en wordt de pincode ontfutseld. Daarna wordt het geld snel weg gepind.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Corrie (24-9-2023 om 16:29)
Ik heb nog eens geprobeerd om ze op andere gedachte te brengen om ander werk te zoeken alleen dit werk brengt veel meer op zo vertelde de dame die ik aan de telefoon had
fred (24-9-2023 om 12:23)
afspraak maken met die gasten, en de politie ook ( in burger uiteraard) heb je ze gelijk,spaart zoeken !. straf laten uitzitten en daarna retour land van herkomst. veel te soepel hier in dit land, zulke praktijken moet je eens doen in zuidelijke landen !
Jaap (24-9-2023 om 11:26)
@Ad Jonkers, een groot aantal maanden eenzame opsluiting is een veel te milde straf, juist omdat de rat het gemunt heeft op bejaarde- en eenzame mensen. Wat mij betreft ophangen aan de hoogste boom.
een Moeder (24-9-2023 om 09:30)
Vreselyk . de bejaarden die zooo hard voor hun centjes gewerkt hebben vroeger . Nu worden ze bestolen . crimineel voor jaren opsluiten .
een inwoner (23-9-2023 om 18:21)
Zoo een op een boot zetten en de oceaan op laten varen .
Ad Jonkers (23-9-2023 om 18:05)
Wederom een mooi stuk vuil opgepakt. Dit soort criminelen heeft het vooral gemunt op bejaarde en alleenstaande mensen. Hopelijk wordt hij veroordeeld tot een groot aantal maanden eenzame opsluiting. Walgelijke figuren zijn dit met hun misselijkmakende praktijken!
Cookie-instellingen beheren