Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
21 files van totaal 78 km

Traumahelikopter voor kindje ingezet in Oostburg

Toegevoegd: 23-09-2023, 19.43 uur - Update: 24-09-2023, 13.17 uur
Het patiëntje is naar het Belgische Brugge gebracht.
Het patiëntje is naar het Belgische Brugge gebracht.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

OOSTBURG - Een traumateam is zaterdag aan het einde van de middag per helikopter naar Oostburg gekomen vanwege een medische noodsituatie met een kind.


Twee ambulanceteams werden omstreeks 17.20 uur met spoed naar de Zuidzandsestraat gestuurd. Binnen tien minuten werd ook het team van de Rotterdamse traumahelikopter Lifeliner 2 gealarmeerd. De helikopter arriveerde rond 18.00 uur in Oostburg.

Volgens de politie was sprake van een melding waarbij een zeer jong kind dringend medische hulp nodig had. Omstreeks 18.30 uur werd het patiëntje naar het ziekenhuis Sint-Jan in het Belgische Brugge gebracht.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Danny (24-9-2023 om 20:52)
Ik heb thuis een vliegtuig radar en zag op moment dat Lifeliner vertrok in Rotterdam ging de MUG Heli van Brugge tegen NL grens en die vloog naar Brugge.De Lifeliner na ophalen patiënt ook er heen.... Ik ga de info die ik bewaar van vluchten aan provincie doorsturen. En even correctie, Knokke heeft idd MUG maar alleen wagens. In België vliegen 2 MUG, 1 Vlaanderen 1 Wallonië. En klopt ze worden betaald door sponsors. Dit ging om een kind dan telt elke seconde nog eens dubbel die heeft nog toekomst voorzich.
Gerard (24-9-2023 om 10:47)
Helemaal mee eens Danny. Dit begint meer en meer los te maken bij de bevolking van Zeeuws Vlaanderen. Het wordt tijd dat de politiek zich hier eens over gaat buigen. Ook met ambulance vervoer gaat het er steeds meer op lijken dat ze hun “klantjes” in Nederland willen houden. (Ik spreek uit ervaring)
Amanda (24-9-2023 om 10:12)
@Danny: Ik vermoed zoals bij zoveel zaken: Centen... De Lifeliners van NL worden wél vanuit de overheid (deels?) betaald. De MUG word maar minimaal betaald door een aantal provincies, en niet door de Belgische staat. Ook Zeeland betaald deels mee aan de MUG voor zover ik weet, maar daar zullen vast ook weer restricties aan vast zitten mbt hoeveelheid vluchten vermoed ik...
Corrina (24-9-2023 om 02:00)
Dit dus,bedoelde de gemeenteraad denk ik. Knokke heeft ook een MUG team.In de jaren 80 tot 1995 toen er nog geen lifeliner bestond was de MUG heli van Brugge altijd welkom om kritieke patiënten van het Antonius zh Oostburg naar Brugge te vliegen maar met de komst in '95 van de lifeliner werd er niet meer naar het beste voor de west zeeuws vlaamse patiënt gekeken maar waren machtsspelletjes en geld belangrijker.Beter lijkt het mij om samen te werken met MUG Knokke en MUG Brugge om zo ,elkaar te begrijpen,van elkaar te leren en daarmee de kundigheid en vaardigheden te
Danny (23-9-2023 om 20:26)
Wat ik nou niet snap is dat er in Brugge ziekenhuis een MUG heli staat, die ook op dat moment beschikbaar was en die in 10min in Oostburg had kunnen zijn. Nee ze laten een LifeLiner 30min vliegen, het is goed dat we de LifeLiner hebben maar waarom 20min tijd verspelen als er trauma heli om de hoek staat...
Cookie-instellingen beheren