Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Hulpdiensten varen uit om geactiveerd noodbaken

Toegevoegd: 25-09-2023, 18.33 uur
Er bleek geen sprake te zijn van een man over boord.
Er bleek geen sprake te zijn van een man over boord.
© Foto: Brandweer Tholen
Door: Roland de Jong

RILLAND - Zowel de brandweer van Tholen als de redders van het KNRM-station Hansweert zijn maandag in actie gekomen nadat op de Schelde een noodbaken was geactiveerd.


De KNRM-reddingboot Jan van Engelenburg werd rond 11.35 uur opgeroepen nadat op de grens met Antwerpen (België) een reddingsvest een noodsignaal had uitgezonden. Er werd rekening gehouden met een man over boord. Rond 12.10 uur werd ook de bemanning van de brandweerboot Eendracht opgeroepen.

"Achter de schermen werd er door zowel de Nederlandse als de Belgische hulpdiensten hard gewerkt om te achterhalen vanaf welk schip het redvest afkomstig was. Ter hoogte van de Kreekraksluizen kreeg de bemanning van de Eendracht door dat de eigenaar was achterhaald en dat er geen sprake was van een persoon te water", aldus de brandweer.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren