Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Jongen (16) rijdt voor 2e keer zonder rijbewijs

Toegevoegd: 27-09-2023, 10.55 uur
Het voertuig waarin de jongen reed, is in beslag genomen.
Het voertuig waarin de jongen reed, is in beslag genomen.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

ZAAMSLAG - De politie heeft woensdagochtend een voertuig in beslag genomen nadat de bestuurder, een tiener, voor de tweede keer in korte tijd was betrapt op het rijden zonder rijbewijs.


Volgens de politie was de jongen, een inwoner van Zaamslag, eerder al eens betrapt op het rijden zonder rijbewijs en zijn naar aanleiding daarvan gesprekken gevoerd. Kennelijk hebben deze onvoldoende effect gehad want vanochtend werd de jongen opnieuw op heterdaad betrapt. Eerder waren al signalen bij de politie binnengekomen dat de jongen weer rond zou rijden.

De politie maakte proces-verbaal op en in overleg met de officier van justitie werd besloten het voertuig in beslag te nemen. De Terneuzense wijkagenten waarschuwen dat de gevolgen niet te overzien zijn als je als 16-jarige zonder rijbewijs een ongeval veroorzaakt. "Negen van de tien keer gaat het goed, maar doe het niet!", zo waarschuwt de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter (30-9-2023 om 11:33)
@Anneke Ik zie geen verband tussen mijn reactie en verhuizing;als je 16 bent mag je toch gaan werken een bevoegd persoon, hij zit toch veiliger in deze auto dan opgevoerde brommer, en wat ik zeg hij kan voor deze klasse nog geen rijbewijs halen en zich verzekeren; Maar in dit land is onverzekerd rijden/ zijn ook vaak een registerovertreding, In de jaren 80/90 rijden zonder rijbewijs hooguit 25 gulden bekeuring; de gebruikte gelode benzine destijds is een veel groter delict
bram goeree (28-9-2023 om 18:49)
kan je zien wat een ''goed'' gesprek doet he .NIKS DUS .stop eens met die softe aanpak ,dat heeft nog nooit gewerkt en zal nooit gaan werken ook .flink bekeuren en ook de ouders ter verantwoording roepen .dat helpt misschien beter
Smeerkees (28-9-2023 om 00:45)
In de pers ermee. Scootertje tot je 18de, netjes je rijbewijs halen en dan pas autorijden. Geluk dat er nog geen ongeluk gebeurd is, anders had het best wel eens betalen kunnen zijn voor de rest van je leven daar je niet verzekerd bent.
sat (27-9-2023 om 19:59)
Peter Hier de leeftijd 18 jaar na lessen en proef Hoop u hem tegen komt en ik nie denken vele Zelfde als persoon tractaat weg 120km of harder rijd denk ik kan het Ja 99 keer bij de honderd ligt hij in de kant of erger op iemand anders En het ging toch altijd goed Meer dan 30km te hard in bebouwde kom gaat ook zonder er iemand langs komt Sorry gebruik uw verstand even
Drica (27-9-2023 om 19:40)
@Peter: Totdat het mis gaat en er een dodelijk ongeval gebeurd het is niet te hopen dat jij dan het slachtoffer (de slachtoffers) kent . Oeps pijnlijk dan! De opvoeders van deze mini wegpiraat mogen ze net als in het buitenland ook aanpakken. Als we toch het buitenlands beleid spiegelen in reacties.
Andre (27-9-2023 om 19:29)
Peter de voertuigen die u noemt hebben wel een snelheidsbeperking wat deze auto die in beslag is genomen niet heeft.
Cookie-instellingen beheren