Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Integrale controle bij bedrijven in Middelburg

Toegevoegd: 28-09-2023, 19.39 uur
Integrale controle bij bedrijven in Middelburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In de gemeente Middelburg heeft donderdag een zogeheten integrale controle plaatsgevonden. De politie werkte hierbij samen met onder meer de Belastingdienst.


In samenwerking met de gemeente, politie, Belastingdienst, Orionis Walcheren en Waterschap Scheldestromen werden verschillende bedrijven op Arnestein, Ramsburg en de Mortiere bezocht. Er werd onder meer gecontroleerd op het naleven van de milieuwetgeving, eventuele illegale bewoning en zwartwerken. Verder was er aandacht voor ondermijnende activiteiten. De speurhond zocht naar explosieve en gevaarlijke stoffen maar deze werden niet aangetroffen.

Wel bleek dat bij twee van de acht locaties werd verbleven, daar waar het niet toe was gestaan. Eén persoon is naar het politiebureau gebracht voor het betalen van een boete en het betekenen van een vonnis. In één geval is de Arbeidsinspectie gekomen om onderzoek te doen naar mogelijke arbeidsuitbuiting. Daarnaast is er bij hen ook een melding gemaakt vanwege onveilige arbeidsomstandigheden. De bestuurder van een auto met te donkere ramen heeft een bekeuring van 200 euro gekregen. De Belastingdienst en Orionis gaan naar onderzoek doen naar twee gevallen. Daarnaast werden er diverse overtredingen op het gebied van regelgeving rondom bouwbesluit en milieu waargenomen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren