Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

380 Kg drugs gevonden in haven van Vlissingen

Toegevoegd: 01-10-2023, 12.50 uur
De drugs hingen aan boeien op de Westerschelde.
De drugs hingen aan boeien op de Westerschelde.
© Foto: Openbaar Ministerie
Door: Eugène Harthoorn

VLISSINGEN – In de haven van Vlissingen is zaterdagmiddag ruim 360 kilo cocaïne gevonden. Later die dag werd er nog eens 20 kilo aangetroffen door een Douanier.


Medewerkers van Rijkswaterstaat hadden gezien dat er aan boeien op de Westerschelde tassen waren vastgemaakt. Hierop zijn de boeien aan een boot vastgemaakt en zijn ze naar de haven van Vlissingen gesleept. Douaniers hebben daar deze tassen onderzocht. Er bleek drugs in te zitten. In totaal zat er 360 kilo cocaïne n de tassen. Volgens het Openbare Ministerie zou dit een straatwaarde hebben van 28,5 miljoen euro.

Later op dezelfde middag controleerde een douanier een loods met pallets bananen. Er bleek ongeveer 20,5 kilo cocaïne verstopt te zijn in de flappen van de bananendozen.

Alle drugs zijn opgehaald door het Team Bijzondere Bijstand van de Douane. Deze hebben de drugs vernietigd. De vangsten zijn gedaan in een nauwe samenwerking met de Zeehavenpolitie, Douane en Rijkswaterstaat.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ad Jonkers (1-10-2023 om 13:15)
Gelukkig zijn de bananen ook weer terug van (even) weggeweest. 2 prima vangsten. Complimenten!
Cookie-instellingen beheren