Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Brand in machine slaat over naar hooibalen

Toegevoegd: 24-10-2023, 14.49 uur
Door: Roland de Jong

PHILIPPINE - In een loods van een agrarisch bedrijf in Philippine is dinsdagmiddag brand uitgebroken in een machine. Het vuur sloeg over naar enkele hooibalen maar inmiddels is de brand geblust.


De machine stond in de loods toen de brand uitbrak. De machine werd vervolgens naar buiten gebracht maar volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) was het vuur in de tussentijd al overgeslagen naar enkele hooibalen. Deze konden echter ook naar buiten worden gebracht zodat de loods gespaard bleef.

Na het uitbreken van de brand rukten twee blusvoertuigen en een waterwagen uit. Voor de zekerheid werd een ambulance opgeroepen voor de machinist. Dit omdat hij mogelijk rook had ingeademd, zo heeft de Veiligheidsregio laten weten. Kort voor 14.00 uur kon het sein 'brand meester' worden gegeven. De brand in de machine was toen geblust. De hooibalen werden nog nageblust.

Eerder brand
Bij het betreffende bedrijf woedde halverwege vorige maand ook al brand. Op een veld en in een lood stonden pakken stro in brand, zo liet de Veiligheidsregio destijds weten. In november 2020 werd het bedrijf getroffen door een zeer grote brand die een grote landbouwschuur in de as legde.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren