Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 23 km

Meerdere overtredingen bij integrale verkeerscontrole

Toegevoegd: 27-10-2023, 13.19 uur
Meerdere overtredingen bij integrale verkeerscontrole
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

RITTHEM – Gisteren heeft tussen 14.00 uur en 22.00 uur een grootschalige, integrale verkeerscontrole op Walcheren plaatsgevonden. Er is een flink aantal overtredingen en misstanden geconstateerd. Het was een controle van politie, Koninklijke Marechaussee, Douane, Belastingdienst, Orionis Walcheren, Samenwerking Belastingen Walcheren en Schouwen-Duiveland, de Nederlandse Arbeidsinspectie en de Walcherse gemeenten.


Op verschillende locaties op Walcheren werden voertuigen gescand met ANPR-camera’s (Automatic NumberPlate Recognition). Als er aanleiding toe was, verwezen motorrijders van de politie en de Koninklijke Marechaussee de voertuigen naar de opstelplaats voor hulpdiensten langs de Schietbaan in Middelburg (tussen 14.00 uur en 17.30 uur) en een terrein aan de Marie Curieweg in Ritthem (tussen 18.30 en 22.00 uur), waar ze uitgebreid werden gecontroleerd. Bij ruim 65 voertuigen en/of personen was iets justitieel, strafrechtelijk en/of fiscaal niet in orde.

Door de politie werden 38 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer het niet tonen van een rijbewijs of identiteitsbewijs, het rijden zonder gordel, het rijden met verlopen APK, bellen tijdens het rijden, te hard rijden, onjuiste belading van een aanhangwagen en het rijden met te donkere ramen. Daarnaast was er een bestuurder die geen rijbewijs had. Ook hadden vijf bestuurders een positieve speekseltest (drugsgebruik) waarna een bloedproef is afgenomen en waarvoor ze een rijverbod kregen. Twee bestuurders weigerden een speekseltest en kregen hiervoor een bekeuring. De politie nam verder een gebruikershoeveelheid softdrugs in beslag. Tot slot is een scooter in beslag genomen voor nader onderzoek, reden twee scooters harder dan de toegestane snelheid en is een begrenzer van een scooter in beslag genomen.

De Belastingdienst gaat bij 6 personen nader onderzoek doen. Daarnaast kregen 2 bestuurders/eigenaren elk een boete van € 1.500 vanwege het rijden met buitenlands kenteken terwijl ze in Nederland staan ingeschreven. Ook kreeg een bestuurder een boete van € 800 omdat deze geen kentekenbewijs van de groene plaat bij zich had. Verder krijgen twee personen een boete omdat ze in een voertuig reden waarvan het kenteken was geschorst. Tot slot heeft de Douane een aantal pakjes illegale sigaretten in beslag genomen.

De medewerkers van Orionis Walcheren gaan bij vijf personen nader onderzoek doen naar de rechtmatigheid van de uitkering. De Nederlandse Arbeidsinspectie gaat in twee gevallen nader onderzoek doen of wel wordt voldaan aan de geldende wet- en regelgeving. Tot slot leverde de controle informatie op die door de deelnemende partijen kan worden gebruikt in lopende en eventuele nieuwe onderzoeken.

Eén van de doelen van deze controle was het zichtbaar aanpakken van fraude en misstanden en daardoor het vergroten van de nalevingsbereidheid onder inwoners en bezoekers van Walcheren. Deze controle vond ook plaats in het kader van de geïntensiveerde aanpak van ondermijnende criminaliteit. Het is een taak van de overheid om erop toe te zien dat wet- en regelgeving wordt nageleefd en dat onze gemeenten veilig zijn en blijven. Wanneer vermoedens bestaan van bijvoorbeeld onverklaarbaar vermogen of witwassen, is het aan de samenwerkende overheid om dit te controleren en bij misstanden hier iets aan te doen. Achter de schermen wordt hier door alle overheidspartners samen dan ook hard aan gewerkt. Meestal is dat vrij onzichtbaar, behalve op dagen dat er integrale controles worden uitgevoerd. Hierdoor wordt ondermijnende criminaliteit teruggedrongen en verstoord.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Redouane (2-11-2023 om 14:24)
Het doet me deugd dat er van belastinggeld controles plaatsvinden. De instanties werken samen op het gebied van Justitie en Belastingdienst. Dit gebeurd al standaard op Schiphol en de andere vliegvelden. Dit soort acties mag vaker worden uitgevoerd: want Misdaad mag niet lonen.
Klaas vaak (29-10-2023 om 17:37)
Mooi, aanpakken dat gespuis. Zorg dat je zaken in orde zijn dan heb je geen problemen. Die stufkikkers mogen van mij een mooie cursus krijgen op eigen rekening en opnieuw een rijbewijs halen.
Ik (28-10-2023 om 10:21)
Michel je hebt gelijk en degene met een uitkering die wel zwart werken aanpakken. Zij worden te goed beloond. Geen uitkering meer,dan moeten ze wel werken. Dan kunnen die buitenlanders naar huis toe.
Karl (27-10-2023 om 23:38)
Graag vaker doen en op meerdere plekken in Zeeland.
VdVonck (27-10-2023 om 21:29)
Een aantal pakjes illegale sigaretten haha. Ik neem standaard sigaretten mee vanuit het buitenland. Met een buitenlands kenteken rondrijden, tsja.. volgens mij rijdt half Polen en Oekraïne hier ook zo rond.
s koren (27-10-2023 om 21:24)
Wel lekker skoren bij je baas voor het uitschrijven van het niet tonen van rijbewijs en id kan gewoon digitaal gecontroleerd worden ook een kenteken bewijs kan op die wijze achterhaald worden ook van een handelaar,het is gewoon zoveel mogelijk bonnen schrijven
Cookie-instellingen beheren