Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 23 km

Middelbrand Action Haringvlietplein Zierikzee

Toegevoegd: 04-11-2023, 11.50 uur - Update: 04-11-2023, 19.29 uur
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - In het winkelpand van de Action aan het Haringvlietplein in Zierikzee is zaterdagochtend rookontwikkeling ontstaan. De brandweer schaalde op naar middelbrand.


In het warenhuis werd rond 10.15 uur rook waargenomen. Hierop werd een blusvoertuig van de brandweer Zierikzee met spoed ter plekke gestuurd. Later werden ook nog het blusvoertuig van de brandweer Oosterland en de hoogwerker van Zierikzee ingezet. Omdat winkelmedewerkers rook hadden ingeademd, werd ook een ambulanceteam opgeroepen maar na controle bleek niemand naar het ziekenhuis vervoerd te hoeven worden.

Het duurde lange tijd voordat duidelijk werd waar de rook precies vandaan kwam. Er was ook geen vuur zichtbaar. Toen de rook was opgetrokken, bleef een sterke geur van gesmolten plastic hangen. "Deze geur bleek uit een magnetron te komen", zo liet de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) weten. Kortsluiting bleek de oorzaak te zijn. De winkel is door de brandweer geventileerd waarna personeel en bezoekers weer naar binnen konden.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Koos P. (5-11-2023 om 14:44)
Iemand heeft waarschijnlijk de ovenstand van de magnetron aangezet. Bij nieuwe combimagnetrons is het zo dat deze eerst moeten inbranden, en hierbij kan wat rookontwikkeling/walm en een brandgeur ontstaan. Dit staat ook allemaal in de gebruikshandleiding, maar die lezen mensen niet meer tegenwoordig.
Ad Jonkers (4-11-2023 om 13:04)
Een "automatische magnetron" die midden in de winkel plotseling aanspringt?
Cookie-instellingen beheren