Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 16 km

99 Kilo cocaïne ontdekt na arrestatie uithalers

Toegevoegd: 08-11-2023, 18.48 uur - Update: 09-11-2023, 09.15 uur
De aangetroffen lading drugs.
De aangetroffen lading drugs.
© Foto: Douane
Door: Roland de Jong

RITTHEM - Naar aanleiding van de arrestatie van vier vermoedelijke uithalers in het havengebied Vlissingen-Oost bij Ritthem heeft de douane een partij van in totaal 99 kilo cocaïne aangetroffen. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) zojuist gemeld.


Eerder vandaag meldde de politie dat vier personen waren gearresteerd nadat zij door een agent waren betrapt op een haventerrein aan de Denemarkenweg in Ritthem. Eén van hen, een 42-jarige man uit Krimpen aan den IJssel, bleek ernstig gewond te zijn. Hij is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. De andere mannen zijn twee 22-jarigen uit Den Haag en een 25-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Volgens het OM droegen de mannen in totaal 49 kilo cocaïne bij zich. Nog eens 50 kilo coke werd ontdekt in een container. In totaal werd 99 kilo cocaïne aangetroffen. De lading heeft volgens het Openbaar Ministerie een straatwaarde van zo'n 7.425.000 euro. Eerder meldde het OM een waarde van 625.000 euro maar die blijkt niet te kloppen.

De drugs zijn vernietigd door het Team Bijzondere Bijstand (TBB) van de Douane. De Zeehavenpolitie doet nog verder onderzoek naar de zaak.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rick (9-11-2023 om 10:23)
Ad Jonkers: helemaal mee eens, en bij gebrek aan cellen kunnen ze nog altijd in zeecontainers ondergebracht worden. Daar zijn ze bekend mee...
Vlissinger (8-11-2023 om 22:06)
Heerlijk hoe simpel die uithalers keer op keer blijken te zijn. Ze volgen het nieuws niet en snappen simpelweg niet dat de pakkans in de havens nu zo hoog is dat ze niet zomaar onopgemerkt kunnen blijven. Blind door het geld en hierdoor verdoen ze de tijd die ze in hun leven krijgen meer achter de tralies dan dat ze gewoon gaan werken voor hun geld. Domme egoistische tokkies die dit maar niet kunnen begrijpen.
Ad Jonkers (8-11-2023 om 19:43)
Een mooie vangst, gewoon zo door blijven gaan! Er zijn cellen genoeg vrij in Torentijd......
Cookie-instellingen beheren