Weerbericht:
Vrij warm weekeinde met af en toe onweersbuien
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 30 km

Veiligheidsregio Zeeland dwingt geld af

Toegevoegd: 12-06-2007, 08.25 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
GOES - Het dagelijks bestuur van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) wil van de Zeeuwse burgemeesters een mandaat voor de externe werving van personeel.

Met die 'ongebruikelijke werkwijze' wordt het minste tijd verloren om de geneeskundige hulpverlening bij ernstige ongelukken en rampen weer op de vereiste sterkte te krijgen, aldus directeur F. Captijn.

De Veiligheidsregio, een gemeenschappelijke regeling van de Zeeuwse gemeenten, provincie en hulpdiensten, werd vrijdag door de Inspectie voor de Gezondheidszorg onder verscherpt toezicht gesteld. De instantie heeft ernstige twijfels over de paraatheid van de geneeskundige tak (GHOR). Dat is het gevolg van een personeelstekort. Om dat gat acuut in te vullen worden de piketroosters (in overleg met de ondernemingsraad) tot het uiterste opgerekt en aangevuld met bevoegde functionarissen uit naburige regio's. Om tegemoet te komen aan de structurele oplossing voor 1 november, trekt de VRZ drie nieuwe krachten aan. Dat kost 60 cent per inwoner.

Captijn verwacht dat alle dertien burgemeesters akkoord gaan met de maatregel en dat besluit verdedigen bij hun gemeenteraden. Die zijn formeel beslissingsbevoegd. Tot dusver waren de gemeenten zeer terughoudend met investeringen in de Veiligheidsregio.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren