Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 15 km

Overtreding Opiumwet aangetroffen bij integrale controle Axel

Toegevoegd: 15-11-2023, 15.29 uur
Overtreding Opiumwet aangetroffen bij integrale controle Axel
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

AXEL - In Terneuzen en Axel zijn afgelopen dinsdag bijna 200 garage- en opslagboxen gecontroleerd. Tijdens de controle werd een overtreding van de Opiumwet aangetroffen.


De controle werd uitgevoerd door toezichthouders van de gemeente Terneuzen en de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland, in samenwerking met de politie, Taskforce RIEC en speurhonden van Het Twickelerveld. De politie heeft op één locatie in Axel overtredingen van de Opiumwet geconstateerd. In een opslagruimte werden materialen voor het opzetten van een hennepkwekerij en restanten en afval van een drugslab aangetroffen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Basis voor deze controle was de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). Daarmee kan de gemeente nagegaan of de garageboxen en opslagboxen worden gebruikt waarvoor ze zijn bedoeld. Wanneer opslaglocaties niet worden gebruikt volgens het bestemmingsplan, kan dit leiden tot gevaarlijke situaties, aldus de gemeente. Denk hierbij aan brand- of explosiegevaar, overlast door gebruik en aantasting van de gezondheid. De partijen hebben ook gecontroleerd op wet- en regelgeving op het gebied van bouwen, milieu en brandveiligheid en op de gemeentelijke regels, zoals de Algemene Plaatselijke Verordening. Voor de veiligheid van de controleurs was de politie stand-by.

De gemeente vindt het belangrijk om deze integrale controles te houden. “Het doel is om met onze partners als één overheid naar buiten te treden en te controleren of inwoners en bedrijven voldoen aan de wet- en regelgeving die voor hen gelden. Daarnaast is het doel om onveilige en onrechtmatige situaties te voorkomen”. De gemeente wil met haar partners een duidelijk signaal afgeven dat iedereen zich aan de regels moet houden en dat overtredingen niet worden toegestaan.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Chris (16-11-2023 om 13:21)
0,5 procent. Nou nou. Kost bakken met geld! Worden allemaal door de overheid betaald. Door ons dus! Ze kunnen zich beter meer richten op de havens!
f (15-11-2023 om 20:58)
@ad jonkers; welgeteld 1 overtreding geconstateerd op 200 gecontroleerde lokaties? Vind het nogal meevallen qua verhouding.. mvg,f
Ad Jonkers (15-11-2023 om 16:02)
Meer van dergelijke controles, het is blijkbaar hard nodig!
Cookie-instellingen beheren