Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Bewoner en huisdieren gered bij flatbrand Goes

Toegevoegd: 16-11-2023, 14.48 uur
Bij de brand kwam veel rook vrij.
Bij de brand kwam veel rook vrij.
© Foto: Wilco Roeleven
Door: Roland de Jong

GOES - De brandweer heeft donderdagmiddag één persoon en drie huisdieren gered nadat brand was uitgebroken in een flatgebouw aan de De Graaffstraat in Goes. Bij de brand kwam korte tijd veel rook vrij.


Twee blusvoertuigen en een autoladderwagen werden rond 14.00 uur opgeroepen nadat was ontdekt dat brand woedde in de portiekflat. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) woedde de brand in een woning op de benedenverdieping. Er kwam veel rook vrij en mede daarom schaalde de brandweer op naar middelbrand.

De brandweer heeft één persoon met behulp van een ladder gered van de bovenverdieping van de flat. Deze persoon had gelukkig geen medische hulp nodig. Een ander persoon is door een medewerker van de rapid responder van de ambulancedienst onderzocht en vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Er werden ook drie huisdieren uit de flat gehaald. Van deze drie hebben twee dieren het niet gered.  De andere woningen in de flat zijn door de brandweer verkend en hierbij werden geen andere personen of dieren meer aangetroffen.

Rond 14.20 uur was de brand uit en kon de brandweer het sein ‘brand meester’ geven. Nadat de flat was geventileerd, kon de brandweer terugkeren naar de kazerne. Stichting Salvage is ingeschakeld om te assisteren bij de afhandeling van de schade.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (17-11-2023 om 22:22)
o ik hoop dat alles goed is met die 3 lieve diertjes en dat ze het redden
joke (17-11-2023 om 21:31)
jammer dat er twee beestjes zijn om gekomen .
Cookie-instellingen beheren