Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote zoekactie opsporingsdiensten rond Westerschelde

Toegevoegd: 19-11-2023, 14.37 uur - Update: 19-11-2023, 21.00 uur
Door: Roland de Jong

RILLAND - Rond de Westerschelde zijn verschillende opsporingsdiensten op zoek naar (vermoedelijk) verdovende middelen. Bij ze zoekactie is onder meer een Kustwachtvliegtuig ingezet.


Politie-eenheden, medewerkers van de Koninklijke Marechaussee en douaniers zijn sinds het einde van de ochtend aan het zoeken tussen Waarde en Bath. Op het water vaart de snelle rubberboot 'Douane Interceptor' van de Douane. Ook is een politievaartuig van de Landelijke Eenheid aanwezig.

De Marechaussee heeft een deel van de Zimmermanweg afgezet. Leden van het Team Bijzondere Bijstand (TBB) van de douane zijn ook ingezet. Deze douane-eenheid wordt doorgaans ingeschakeld om aangetroffen drugs te vervoeren. Vanaf Rilland is de TBB rond 13.45 uur met spoed vertrokken. Het Kustwachtvliegtuig stopte een tiental minuten hiervoor met zoeken. De andere eenheden zijn nog wel ter plaatse.

De politie kan nog niet veel mededelingen doen maar bevestigt een zoekactie naar aanleiding van 'een verdachte situatie' en geeft aan dat wellicht later vandaag meer bekendgemaakt kan worden.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren