Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 17 km

Bijna 1.000 kilo coke gevonden bij Westerschelde

Toegevoegd: 19-11-2023, 20.50 uur - Update: 19-11-2023, 20.57 uur
Politieagenten langs de Westerschelde vanmiddag.
Politieagenten langs de Westerschelde vanmiddag.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

RILLAND - Tijdens de zoekactie zondagmiddag rond de Westerschelde bij Rilland is een lading van in totaal 980 kilo cocaïne gevonden. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) hebben de drugs een straatwaarde van 73,5 miljoen euro.


Afgelopen nacht werd gemeld dat op de Westerschelde een klein bootje gevaarlijk dicht in de buurt van een zeeschip voer. De douane zag vervolgens in de omgeving van het Zeeuws-Vlaamse dorpje Paal het vermoedelijke bootje varen. Hierop is men een actie gestart. Het bootje is vervolgens verder de Westerschelde opgevaren en verdween uit het zicht.

De waterpolitie van de Landelijke Eenheid heeft vandaag op de Westerschelde gesurveilleerd en trof op het slik bij het Verdronken Land van Saeftinghe een bootje aan. Omdat er geen opvarenden werden aangetroffen, heeft de Kustwacht met een patrouillevliegtuig naar mogelijke drenkelingen gezocht. Deze zoektocht leverde niets op. De opvarenden zijn ook later niet meer aangetroffen.

Kort voor de middag werden bij de zeedijk ter hoogte van Rilland verschillende pakketten met in totaal 980 kilo cocaïne aangetroffen. De drugs hebben volgens het OM een straatwaarde van rond de 73,5 miljoen euro. De cocaïne is afgevoerd door leden van het Team Bijzondere Bijstand (TBB) van de douane. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

De Zeehavenpolitie doet verder onderzoek naar de zaak.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Corrie (21-11-2023 om 18:09)
Bootje van grote boot gelost helaas de ophalers niet in de buurt foutje bedankt
ikke (20-11-2023 om 10:08)
Wat ik me nog steeds afvraag is waarom drugs, zoals deze, worden vernietigd. Waarom worden ze niet goed getest en daarna verkocht aan de industrie voor medicijnproductie. Het geld daarna in de zorg stoppen. ?? Is er iemand met een zinnig antwoord
Jan Neele (20-11-2023 om 08:23)
Vreemde zaak, een klein bootje dicht bij een zeeschip is toch duidelijk, dat moet toch onmiddellijk worden opgevolgd. Ook is dan bekend welk schip dat is en dat bootje moet ook kunnen worden getraceerd, of publiceer een foto ervan.
Ad Jonkers (19-11-2023 om 23:37)
Ga zo verder........
Drica (19-11-2023 om 23:16)
Waar kwam de pakjesboot/inhoud vandaan? Leek het bootje qua kleuren(GeelZwart) dat onlangs gevonden is ook al zonder bemanning ? Ik vraag me af of deze vangst te maken heeft met de vangst eerder deze week dat was het aas maar de vis is niet . Die grote baas zal zich nu wel niet lekker voelen denk ik want zoveel miljoen kwijtraken zal wel geen pretje zijn. In Antwerpen waren er ook Pieten die hun pakjes niet konden ophalen om in de schoenen van de Sinten te doen. Ik hoop dat er meer van zulke zullen volgen mooi werk Anti drugs team!
Cookie-instellingen beheren