Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 12 km

Opsporingsdiensten opnieuw in actie bij Westerschelde

Toegevoegd: 20-11-2023, 12.35 uur
De douaneboot 'Douane Interceptor' ter hoogte van Rilland.
De douaneboot 'Douane Interceptor' ter hoogte van Rilland.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

RILLAND - Maandagochtend zijn verschillende opsporingsdiensten opnieuw actief geweest rond de Westerschelde. Gisteren werd bij zo’n actie bijna 1.000 kilo cocaïne gevonden en in beslag genomen.


Net als gisteren waren de politie en de douane aanwezig in het gebied tussen het Verdronken Land van Saeftinghe en Rilland. Op de Westerschelde voer de snelle douaneboot 'Douane Interceptor' en de politie reed langs de zeedijk. De kustwacht cirkelde vanaf 10.15 uur ongeveer drie kwartier met een helikopter boven het gebied. Hierna landde de helikopter op vliegveld Midden-Zeeland in Arnemuiden. Rond 12.15 uur vertrok ook de douane weer.

Zondag ontdekten handhavers in verschillende pakketten in totaal 980 kilo cocaïne. Dat gebeurde nadat eerder een verdacht vaartuig was waargenomen. Dit bootje zou verdacht dicht langs een groot zeeschip hebben gevaren. Later werd het leeg aangetroffen op het slik bij het Verdronken Land van Saeftinghe. Een zoekactie naar de opvarenden leverde niets op. Wel werd later bij Rilland de hoeveelheid drugs - met een straatwaarde van 73,5 miljoen euro - aangetroffen en in beslag genomen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Niets (21-11-2023 om 12:24)
@ Sientje, niets betekend niet altijd niets, diepe wateren...blijf melden zou ik zeggen ;)
Sientje (21-11-2023 om 09:03)
7 weken geleden al een melding gedaan bij politie op zongag. 2 personen die op een soort slee een groot pakket vanaf de waterlijn naar de kust trokken. Daar is niets mee gedaan, want er is op zondag maar 1 team........ Denk dat er al voor miljoenen aan de westerscheldekust zijn binnengekomen!!
Cookie-instellingen beheren