Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 17 km

Brandmelding in zorgcentrum Goes

Toegevoegd: 16-06-2007, 21.10 uur
Door: Christian van der Weele & Manfred Berrevoets

GOES - Gisteren rond kwart over vier werd een tankautospuit van brandweer Goes gealameerd in verband met een automatische brandmelding in zorgcentrum Rehoboth in Goes.

De brandweer is ter plaatse geweest en heeft een onderzoek ingesteld. De brandweer rukt regelmatig uit voor dergelijke 'ongewenste' brandmeldingen. Van de ruim 160 inzetten voor de Goese brandweer tot op heden zijn er zo'n 30 loos.

Om demotivatie van de brandweerlieden en kosten te beperken doen korpsen er veel aan deze meldingen te beperken. Rehoboth is een nieuw zorgcentrum voor 60 cliënten met een indicatie voor verblijf, persoonlijke verzorging, verpleging en/of ondersteunende begeleiding.

In samenwerking met verpleeghuis Ter Valcke is er in Rehoboth een verpleegunit voor 20 cliënten, waaronder een gesloten afdeling. Op deze afdeling wordt de zorg geboden volgens het principe 'kleinschalig wonen'.

In de 24 aanleunwoningen wonen ouderen zelfstandig en kunnen zij zorg op maat krijgen. Deze zorg wordt gegeven door een extramuraal team.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren