Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Fransman wint Delta Profronde

Toegevoegd: 16-06-2007, 21.24 uur
Door: Christian van der Weele

MIDDELBURG - De Fransman Denis Flahaut heeft de 47e DELTA Profronde gewonnen.

Flahaut was in de sprint alle favorieten te snel af. Stefan van Dijk werd tweede, Matthew Goss werd derde. De 28-jarige Flahaut won vorige week ook de slotetappe van het OZ Wielerweekend in Breskens. Het was slecht weer tijdens de ronde. Zo regende het enkele malen erg hard en toen de renners op Noord-Beveland fietsten sloeg de bliksem bij Kortgene in de grond.

De wielrenners zijn niet in gevaar geweest. Wel heeft de wielerdirectie overlegd, maar zij besloten de ronde door te laten gaan. In Goes werd 's middags ook een wielerronde gehouden voor amateurs. De EHBO Goes verleende eerste hulp rond de deze wielerronde en stond later stand-by toen de renners van de Delta Profronde de doorgangen door Goes reed en vervolgens finishte.

Service Medical reed met twee voertuigen mee tijdens de Delta Profronde om hulp te verlenen waar nodig. De Internationale Delta Profronde is zaterdagmiddag om 12.30 uur gestart op de Markt in Middelburg. Zo'n 200 renners waren gestart en rond 16.45 uur finishten zij in Goes, aan de Beatrixlaan.

De renners 199 kilometer gefietst. Deze ronde was de 47ste editie. Na jaren in september te hebben gereden is de ronde teruggekeerd naar juni. Dit heeft als reden dat er een sterker rennersveld kan worden vastgelegd. Dit maakt onderdeel uit van het plan om de DELTA Profronde een nog prominentere plaats op de internationale wielerkalender te laten innemen.

In 2008 volgt een volgende belangrijke stap: de DELTA Profronde en het Zeeuws Vlaams OZ Wielerweekend worden samengevoegd en wordt dan een driedaags Zeeuws Wielerweekend.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren