Weerbericht:
Vannacht in het noorden en westen plaatselijk mist. Overdag zonnig
Verkeersinformatie:
Geen files

Veiligheidslabels voor basisscholen Hulst

Toegevoegd: 18-06-2007, 10.49 uur
Door: Roland de Jong

HULST - Twee basisscholen in de gemeente Hulst hebben maandag een Zeeuws Verkeersveiligheidslabel gekregen van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland, het ROVZ.

De Rooms-Katholieke 'Sint Jozefschool' uit Hulst en de eveneens Rooms-Katholieke school 'De Oostvogel' uit Lamswaarde kregen de labels omdat zij uitgebreide en praktijkgerichte verkeerslessen geven. De labels moeten naar de buitenwereld het signaal afgeven dat de scholen er alles aan doen om van de leerlingen veilige verkeersdeelnemers te maken.

Voorbeeldfunctie
Om dit tot stand te brengen worden er naast de reguliere verkeerslessen in de klas ook speciale praktijkoefeningen fehouden. Daarbij wordt onder meer aandacht besteed aan de school-thuis-route. Ook worden ouders betrokken bij de lessen. Het ROVZ vindt immers dat ouders een voorbeeldfunctie hebben in het kader van de verkeerseducatie.

Als kroon op het werk krijgen alle scholen die het label binnen hebben gehaald een speciaal muurschild. De scholen moeten echter wel zorgen dat zij dit schild behouden. Het ROVZ gaat de scholen geregeld 'herkeuren'.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren