Weerbericht:
Vrij koel, af en toe zon en enkele buien.
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 33 km

Vijf incidenten in een tijdens oefening Tholen

Toegevoegd: 18-06-2007, 23.05 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong

THOLEN -  Het brandweerkorps van Tholen heeft maandagavond haar jaarlijkse pelotonsoefening gehouden. Tijdens deze oefening was er sprake van meerdere incidenten.

De oefening begon rond 19.00 uur op de rotonde bij de Postweg/Ten Ankerweg in Tholen. De bestuurder van een tankwagen met benzine had zijn truck stilgezet omdat voorbijgangers hem erop hadden geattendeerd dat er benzine lekte uit zijn tank. De brandweer moest hierbij stand-by staan met een straal hoge druk. Ook moest het lek worden gedicht.

Door de stilstaande vrachtwagen moest de bestuurder van een tractor met rooier een noodstop maken. Hierdoor reed een fietser achterop de rooier. Van de schrik zette de tractorbestuurder de rooier in werking. Hierdoor kwam de fietser bekneld te zitten. Deze moesten de brandweerlieden samen met het toegesnelde ambulancepersoneel bevrijden.

Na het ongeluk met de rooimachine verloor een automobilist de macht over het stuur omdat hij werd afgeleid door de andere incidenten. Hij schoot over een fietspad, ramde een fietser met kind en kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een verkeersbord. De bestuurder kwam bekneld te zitten. Deze moest uit de auto worden geknipt. De fietser en het kindje belandden in het water en moesten gered worden door de duikbrandweer.

Als gevolg van het ongeluk met de landbouwmachine botsten twee personenauto's achterop elkaar. Hierbij was ook sprake van beknelling. De brandweer moest het dak van de auto knippen om de inzittende op een veilige manier uit de auto te halen.

Tijdens deze ongelukken speelde zich ook nog een calamiteit af in het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente aan de DS Kerstenstraat. Hier waren dakdekkers bezig met werkzaamheden. Tijdens dit werk was brand ontstaan. De kerkgangers konden hierdoor niet meer door de hoofdingang naar buiten. Door de paniek waren er enkele slachtoffers met lichte verwondingen. Bij deze melding werden ook bedrijfshulpverleners ingezet.

Nadat alle incidenten (grotendeels) afgehandeld waren, was de oefening ten einde. De brandweer sprak van een geslaagde oefening.

Van deze oefening is meer beeldmateriaal beschikbaar dan op deze site te zien is. U kunt een dvd met alle gemaakte foto's en videobeelden thuisgestuurd krijgen. Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op via [email protected] of telefoonnummer 0118-714001.


Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren