Weerbericht:
Wolkenvelden, in het oosten soms motregen. Morgen in het westen mistig
Verkeersinformatie:
13 files van totaal 42 km

Middelburger zwaargewond bij schietpartij

Toegevoegd: 19-06-2007, 17.38 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant

MELBOURNE - Onder de drie slachtoffers van een schietpartij in Melbourne is de 25-jarige Middelburgse toerist Paul de Waard. Dit maakte de Australische politie bekend volgens de interneteditie van de krant The Age. De Waard verbleef een jaar in Australië en zou binnenkort weer naar huis terugkeren.

De schietpartij was maandag in het zakencentrum van Melbourne. Een 29-jarige man viel voor de ingang van een nachtclub een vrouw aan en opende daarbij het vuur op voorbijgangers. Een 43-jarige Australiër werd dodelijk getroffen en twee anderen, een 24-jarige Australische en de 25-jarige Paul de Waard uit Middelburg werden door kogels verwond.

De in Amsterdam studerende Middelburger werd tweemaal in de borst en eenmaal in de buik getroffen en levensgevaarlijk gewond naar een ziekenhuis gebracht. Daar wordt hij kunstmatig in coma gehouden. Zijn ouders zijn inmiddels onderweg naar Australië. Dinsdag was zijn toestand ernstig maar niet kritiek meer volgens een zegsman van de Australische politie.

De hoofdverdachte is volgens de Australische politie lid van de Hell's Angels. De laatste tijd waren er veel gewelddaden in een aantal Australische steden die de politie wijt aan motorbendes die in de drugscriminaliteit actief zijn.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren