Weerbericht:
Ook morgen veel zon en iets warmer dan vandaag
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 7 km

Politie arresteert man wegens oplichting

Toegevoegd: 21-06-2007, 14.49 uur
Door: Politie Zeeland

MIDDELBURG - Politie Gelderland-Midden heeft op maandag 4 juni een oplichter aangehouden die landelijk opereerde.

De 40-jarige man uit Millingen aan de Rijn werd onder andere door politie Zeeland voor vier zaken gezocht en is om die reden aan de Zeeuwse recherche overgedragen. Tussen 15 november 2006 en 12 januari 2007 verduisterde hij bij een garagebedrijf in Goes een personenauto met een waarde van enkele tienduizenden euro’s.

Tussen 1 januari 2007 en 1 februari 2007 huurde de man namens een bedrijf een kamer bij een horecagelegenheid in Middelburg. Deze kamer is nooit betaald. Tussen 19 december 2006 en 23 december 2006 schafte hij bij een computerzaak in Vlissingen een computer aan met een waarde van vele honderden euro’s, welke hij nooit betaalde.

Tussen 18 december 2006 en 21 december 2006 liet hij bij een bedrijf in Vlissingen een navigatiesysteem in zijn auto bouwen met een waarde van vele honderden euro’s. Ook deze rekening werd nooit betaald.

De recherche heeft de man ook gehoord over vijf oplichtingszaken uit andere regio’s, waarvoor hij landelijk gesignaleerd stond. Zo wordt hij ervan verdacht in Almere in de periode februari-april 2007 een auto en een boot met trailer te hebben aangekocht zonder te betalen. In Loenen aan de Vecht heeft hij in de periode januari-april 2007een woonboot gehuurd en een jacht gekocht.

Zowel in Almere als in Loenen aan de Vecht gaf de man zich uit als jachtmakelaar. In Sneek wordt de man verdacht van verduistering van geld (mei 2007). Hier deed hij zich voor als aspirant koper van een bedrijf. De verdachte is in bewaring gesteld.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren