Weerbericht:
Vanochtend regen, 's middags droger. In de middag en avond veel wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Vlammenzee legt grote loods Pot Axel in de as

Toegevoegd: 28-06-2007, 12.05 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong

AXEL - Een zeer grote brand heeft donderdagochtend een gedeelte van meubelwinkel Pot aan de Nieuwendijk in Axel volledig in de as gelegd. Het gaat om een loods met een totale oppvervlakte van 2.000 vierkante meter.

De melding kwam rond 03.20 uur bij de alarmcentrale binnen als automatische brandmelding. Al snel bleek echter dat het om een daadwerkelijke brand ging. Binnen korte tijd werden brandweerploegen uit Axel, Terneuzen, Zuiddorpe, Westdorpe, Biervliet, Hulst, Hoek, Zaamslag, Oostburg, Nieuw-Namen, Sluiskil, Koewacht en Schoondijke naar het brandadres gestuurd.

Er werden onder meer twee pelotons met acht blusvoertuigen ingezet. Bij de bluswerkzaamheden werden honderd brandweerlieden ingezet. Er is een zogeheten 'groot watertransport' aangelegd. Hiervoor zijn speciale containers naar de plek des onheils gebracht. Er wordt water gepompt uit de Kleine Kreek.

De hulpdiensten spraken van een zogeheten GRIP 1 situatie. Dit houdt in dat er sprake is van een gecoördineerde inzet van diverse hulpdiensten. Ook werd ter plaatse COPI ingericht, een coördinatiecentrum op de plaats van het incident. Dit gebeurde bij deze brand in een nabij gelegen tankstation.

Evacuatie
Tijdens de bluswerkzaamheden zakte de rookkolom steeds verder naar beneden. Hierdoor kwamen diverse woningen in de rook te staan. De brandweer besloot daarom samen met de officier van dienst geneeskundig dat in totaal twaalf woningen ontruimd moesten worden. De bewoners werden tijdelijk opgevangen in cultureel centrum De Halle in Axel. Het gaat volgens een woordvoerster van de gemeente om elf personen.

Volgens brandweercommandant Jeroen Meijering zijn er geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. De brandweer denkt dat de bluswerkzaamheden nog enkele uren in beslag nemen. De gemeente verwacht dat de omgeving nog zeker tot het begin van de middag afgesloten zal zijn voor het publiek.

Er wordt nog onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750