Weerbericht:
In het westen bewolkt met regen, in het oosten droog en wat zon
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 10 km

Grote brand in asielzoekerscentrum Middelburg

Toegevoegd: 29-12-2002, 19.50 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]
MIDDELBURG - Vanmiddag is de stadsgewestelijke brandweer Vlissingen-Middelburg gealarmeerd voor een middelbrand in het asielzoekerscentrum aan de Stromenweg in Middelburg.

Meteen na de melding rukten de tankautospuiten 4530 en 4540 uit, eveneens als de 4550 ladderwagen en de officier van dienst 4595. Ter plaatse werden ook nog de 4532 en de 4594 gealarmeerd. Ook de verbindings-/commandowagen 42-92 uit Arnemuiden is ingezet bij de "grote brand".

De brand zorgde voor grote rookontwikkeling waardoor een groot deel van het AZC ontruimd werd. De brandweer zette rookverdrijvers in om de rook weg te krijgen. De oorzaak is vermoedelijk vuurwerk.

Na deze brand had de brandweer het even rustig maar tegen de avond kreeg de stadsgewestelijke brandweer het druk met een grote zoekactie naar een vermiste jongeman bij kanohaven "De Piet", hierbij werden een terreinauto, een hulpverleningsvoertuig, twee ambulances, diverse politie eenheden, duikers en een OVD ingezet.

Later was er een brandmelding in Arnemuiden en een brandje in een Vlissings portiek.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren